EĞİTİMDE BİTMEYEN RANT

EĞİTİMDE BİTMEYEN RANT

Devletin verdiği ders kitaplarını yetersiz bulan okul idareleri, öğrencilerini yardımcı kitap almaya zorluyor. Öğrenciler, okul idarelerinin verdiği kitapları ise sadece anlaşmalı kitapevlerinden bulabiliyor. Öğrenci velileri ise okulların bazı kitape

İlçemizde binlerce öğrenci yeni ders zilinin çalımasıyla sınıfları doldurdu. Ancak 2016-2017 eğitim öğretim yılı yine sancılı başladı. Milli eğitim bakanlığının her yıl okullara gönderdiği ders kitapları yine okul idareleri tarafından yetersiz bulundu.

Ders kitaplarını yetersiz bulan okul idareleri, öğrencilere yardımcı kitap almaları için yeni bir liste verdi. Hemen hemen her ders için yardımcı kitap isteyen okul idarelerinin bu tutumu sonuda velilieri isyan ettirdi. Kitapların devlet tarafından karşılandığını bilen ve sadece defter kalem gibi ihtiyaçların alacağını zannede veliler, okulların gönderdiği yeni yardımcı kitap listesiyle adeta neye uğradığını şaşırdılar.

KİTAPLAR YETERSİZSE VERİLMESİN

Öğrencilerin sadece okulların alaşmalı olduğu kitapevlerinde alabildiği yardımcı kitapların, bir veliye maliyeti 100 ila 200 TL arasında değişiyor. Okul idarecilerinin her yıl yardımcı kitap istemesinden şikayet eden veliler, ?Bu nasıl bir eğitim sistemidir ki, milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlar, devletin vermiş olduğu kitapları yetersiz buluyor ve yardımcı kitap istiyor. Gerçekten bu kitaplar yetersiz ise devlet bu kitapları vermesin ve kitap işini okulların instiyatifine bıraksın.?

BU İŞTEN KİM NEMALANIYOR?

Devletin verdiği ders kitaplarının yetersiz bulan okullar, öğrencileri yardımcı kitap almaya zorlayarak velilere yeni bir yük getiriyor. ?Ders kitabınızı devlet olarak biz veriyoruz? diyerek siyasi propaganda yapan iktidar mensupları, her yıl yaşanan bu yaman çelişkiyi izlemekle yetinirken, veliler, devletin kitaplarını yetersiz bularak öğrencileri yardımcı kitap almaya zorlayan okulların anlaştığı bazı kitapevlerine rant sağladığını düşünüyor.

 

 

 

 



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50