www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EĞİTİME 1 MİLYONLUK BÜTÇE

EĞİTİME 1 MİLYONLUK BÜTÇE

İnegöl Belediyesi, ilçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselerin eksiklerini gidermek için 1 milyon TL’lik bütçe ayırdı.

49 OKULUN EKSİKLERİ TESPİT EDİLDİ

● İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitime yapılacak destekle ilgili bir komisyon kurulduğunu belirterek, “ 3 buçuk ayda 49 okulu gezerek eksiklikleri tespit edildi. 2013-2014 eğitim öğretim yılında en az 1 milyon liralık bütçe ayırarak komisyon raporu doğrultusunda, bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız.”dedi.

…………………………………………………………………………………………………

 

 

İnegöl Belediyesi’nin eğitime yapacağı destekle alakalı basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, okulların ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim bütçesini 1 milyona çıkardıklarını söyledi.

 

Konuya ilişkin açıklamasında, 3 buçuk aydır 49 okulu gezerek eksiklikleri tespit eden kurul ile geçtiğimiz akşam Belediye Encümen Salonu’nda bir araya geldiklerini ifade eden Aktaş, önümüzdeki 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde okulların önemli eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Başkan Alinur Aktaş, okullarımızdaki eksik ve aksaklıkları tespit eden komisyonun raporunu aldıklarını kaydederek şöyle konuştu: “3,5 aylık çalışma süreci bitti. Bu rapor neticesinde de yakın bir zamanda uygulamalara başlayacağız. Biz belediye olarak eğitim ve sağlığa ciddi destek veriyoruz. Bizim kurumsal olarak makine ekipmanımız, belediye olarak güçlü bir anlayışımız var. Okullarımız direkt bütçe temin edemedikleri için dönem dönem farklı çalışma ve projelerle ilgili bizden taleplerde bulunuyorlar. Bir öğretmenler gününde ifade etmiştim. Okullarımızın müstakil olarak isteklerini yerine getirmekten ziyade biz bir komisyon kuracağız. Okullarımızı tek tek gezeceğiz ve eksikleri gidereceğiz demiştik. Alarm sisteminden kamera sistemine isteyen okullarımız olduğu gibi, önemli eksikleri olan okullarımız da var. Belediye Meclis Üyemiz emekli eğitimcimiz Ahmet Kara başkanlığında, aralarında Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin’in de olduğu 4 kişiden oluşan komisyonumuz 49 okulun tamamını taradı. Aralarında Rehberlik Eğitim Merkezi, iki eğitim uygulama okulu, Çıraklık Eğitim Merkezi de var. Arkadaşlarımız resimli olarak tüm okullarımızla ilgili tek tek raporları çıkardılar. Okullarımızda neler yapılması gerektiği ile ilgili çalışmalar da bulundular.”

HER AY BÜTÜN OKULLAR TEMİZLENECEK

Belirli bir plan dâhilinde çalışmalar yapacaklarını belirten Başkan Aktaş, “Öncelikli okullarımızı tespit edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılında tamamını bitirmek istiyoruz. Biz özelikle bu çalışmalarda arkadaşlarımızın okullarını sahiplenmesini istiyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü marifetiyle onları bilgilendirici eğitimler de veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bazı okullarımız temizlikle ilgili ihtiyaçlarından bahsediyor. Daha önce bu konu dile getirilmişti. Araştırma çalışması yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren tüm okullarımızın tarandığı temizlik ile ilgili çalışma olacak. Her ay bütün okullarımızı taradığımız bir sistemimiz olacak. Sadece okullarla ilgili bir ekip olacak. Her okul idarecilerimiz, okul aile birliklerinin sahip çıkmalarını, korumalarını öğrencilerini yönlendirmelerini rica ediyorum” açıklamalarında bulundu.

EN AZ 1 MİLYONLUK DESTEK

Aktaş, en az 1 milyon TL’lik bir ödenek ayrılacağını, gelen taleplerin bunun çok ötesinde olduğunu, arttırılması gerektiğinde bununla ilgili çalışma da yapılabileceğini sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00