www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

İnegöl Belediyesi Bilgi Kültür Evlerinde yaz etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Her gün farklı bir etkinlikle buluşan çocuklar bir yandan el becerilerini geliştirirken, bir yandan da pratik düşünme ve hayal güçlerini geliştiriyor.

İnegöl Belediyesi Bilgi Kültü Evlerinde 18 Temmuz itibariyle başlayan yaz etkinlikleri aralıksız olarak devam ediyor. Çocukların el becerileri, hayal güçleri ve pratik düşünme kabiliyetlerini arttırıcı etkinliklerin yapıldığı Bilgi Kültür Evleri, aynı zamanda yaz tatilinin en eğlenceli mekanları haline geldi. Dekoratif mumluk yapımı ile başlayan etkinlikler kukla yapımı ile sürerken, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban Mahmudiye Hamidiye Bilgi Kültür Evini ziyaret ederek hem çocukların kukla atölyesini inceledi hem de yaz etkinliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AMAÇ BKE´NİN YAZIN DA ETKİN BİR ŞEKİLDE KULLANILMASI

Kukla atölyesi ziyaretinde yapılan kuklaları da inceleyen ve çocuklarla sohbet eden Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak her mahalleye bir bilgi kültür evi kazandırma hedefiyle ilki 2008 yılında açılan Bilgi Kültür Evlerinde yepyeni bir uygulamayla İnegöl halkına hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Sayıları 13´e ulaşan Bilgi Kültür Evlerinde öğrenciler birçok kültür ve sanat etkinliğine imza atarken, ailelerin ise internet kafelerden ziyade çocuklarının Bilgi Kültür Evlerinde zamanlarını değerlendirmelerini tercih ettiklerini ifade eden Taban, ?Hafta içi her gün, saat 08.30´dan 18.00´a kadar açık olan bu merkezlerimizi sadece bilgi edinmek için kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp çocuklarımıza sosyal aktiviteler sunan bir yer haline getirmek için farklı çalışma ve aktiviteler de ortaya koyuyoruz. Bu anlayışla ilkini 2015 yılında düzenlediğimiz ve öğrencilerimizin severek katıldığı, eğlenceli vakitler geçirdiği Bilgi Kültür Evleri yaz etkinliğimizi bu senede hayata geçirerek etkinliklerimizi 18 Temmuz´da başlatmıştık. Etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda 12 Bilgi Kültür Evimizde dekoratif mumluk yapımı ile başlayan etkinliklerimiz, atık materyal proje üretimi, Kukla yapımı ve Hacivat-Karagöz gölge oyunu ile sona erecektir. Yaptığımız etkinliklerde öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek pratik düşünme ve hayal güçlerini kullanarak değişik objeler meydana getirmelerini sağlamanın yanı sıra Bilgi Kültür evlerini yaz tatilinde de etkin bir şekilde kullanmalarını amaçlıyoruz? dedi.

2000 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Alper Taban, hedeflerinin 2 bin öğrencinin bu etkinliklerden faydalanması olduğunu da vurgulayarak; ?18 Temmuz´da Mahmudiye Bilgi Kültür Evinde başlayan etkinliklerimiz sırası ile Süleymaniye BKE, Huzur BKE, Akhisar- Huzur İrtibat Noktası BKE, Alanyurt ek hizmet BKE, Alanyurt Köy içi BKE, Cerrah BKE, Yenice BKE ,Akhisar BKE ,Kurşunlu BKE, Orhaniye BKE ve Mesudiye BKE de 29 Ağustos tarihinde sona erecektir. Her Bilgi Kültür evinde dört farklı etkinlik yapmaktayız. Vatandaşlarımız kendilerine en yakın Bilgi Kültür Evlerinden bu etkinlikler hakkında gerekli bilgileri alabilir. Bu süreçte toplamda 48 adet etkinlik yapacağız. Bugün Hamidiye Mahmudiye Bilgi Kültür evindeki etkinliğimize kukla yapımı ile devam ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız etkinliklerden 1000´e yakın öğrencimiz faydalandı. Toplamda da 2000 öğrencinin etkinliğimize katılmasını hedefliyoruz. Katkılarından dolayı Minik ayaklar Anaokulu yöneticileri Enerjin Baloğlu, Deniz Çınar hanıma ve değerli öğretmenlerine teşekkür ediyor, bu vesileyle tüm öğrencilerimizi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19