www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EĞLENMEKTEN KENDİMİZE GELEMEZ OLDUK

EĞLENMEKTEN KENDİMİZE GELEMEZ OLDUK

Kurtuluş şenlikleri kapsamında düzenlenecek Rock konserine bir tepkide Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü'den geldi. Sütçü, AKP zihniyetinin her fırsatta oyun ve eğlence peşine düştüğünü öne sürerek, eğlenmekten kendimize gelemez olduk.”diye konuşt

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, dün saat 15.00’da Atatürk Anıtı arkasında 06 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşu programları kapsamında 07 Eylül akşamı Atatürk Anıtı arkasında gerçekleştirilecek olan Rock konserine tepki olarak bir basın açıklaması yaptı.

 ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünün kutlandığını belirterek konuşmasına başlayan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Bu vesileyle İnegöl’ümüzün kurtuluşunda canı pahasına mücadele eden ve bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim rahmet eylesin inşallah. Bizleri onların şefaatine nail eylesin inşallah. Gazilerimizden ise vefat edenlere Allahtan rahmet, hayatta olanlara ise, sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler nasip etmesini rabbimizden diliyoruz” dedi.

ZAFERİN MANASINI ANLAMAMIZ LAZIM

Başkan Sütçü, “91 yıl önce ülkemize ve ilçemize göz koyan ve işgal eden düşmanlarımıza karşı, iman ile bağımsızlık ruhuyla, cihad aşkıyla yürütülen mücadelenin neticesinde kazanılan bir zaferi kutluyoruz. Vatan için, namus için, mukaddesat için yapılan milli mücadelenin neticesinde kazanılan bir zaferin yıldönümünü idrak ediyoruz. Bu zaferi kimlere karşı elde ettik, düşmanlarımız kimler idi, ne yaptılar ve neler yapmak istediler bu sorulara vereceğimiz cevaplar bizleri gelecekte tekrar aynı hataları yapmamızı engelleyecektir. Rabbim hepimize bu zaferin gerçek manasını anlamayı ve buna göre hayat yaşayıp, yaşatmayı nasip etsin” diye konuştu.

ÖZÜMÜZE DÖNELİM

Ertan Sütçü, İnegöl’ün kurtuluşu vesilesiyle bir takım kutlama programlarının yapıldığını da dile getirerek şöyle konuştu: “Şehitlerimizi yad etmek için okutulan mevlid-i şerifleri, duaları, şehitlerimizi ziyaret etmeyi, mehter eşliğinde yapılan programları saygı ve mutlulukla karşılıyoruz. Ancak kutlamalar çerçevesinde yapılacak Rock konserini ise abesle iştigal buluyoruz. Sırf oy rantı amacıyla, birilerini mutlu edelim uğruna kurtuluşun manevi havasına ters olan bu konseri ne alaka ki kurtuluş şenliklerinin arasına sıkıştırıyorsunuz? Daha bir hafta önce sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu olarak, festival programları için sizleri uyarmıştık. Festivali veya eğlence programlarını iptal edin önerimize rağmen, siz istemeseniz de genel merkeziniz İslam ülkelerinde yaşanan katliamlardan dolayı kamuoyunun da tepkisi üzerine, eğlence olamayacağı gerekçesiyle festival ve kutlamaları iptal etmedi mi? Yoksa yine genel merkezden mi emir gelmesi lazım? Her fırsatta sebebine bakmadan eğlenmek için bir bahane arıyorsunuz. Anlamış değiliz! Yapmış olduğunuz bu etkinlik burada yatan şehitlerimizin ruhuna ve manasına uygun mu acaba diye neden istişareler yapmıyorsunuz? Bir tarafta Rabia selamı, diğer tarafta rock konseri, mana ve içeriği zıt olan bu faaliyeti kurtuluşumuza yakıştıramadık. Siz bu eğlencelerle kurtuluşumuzu kutlarken, kurtuluş savaşında hayatını kaybeden şehitlerimiz cennetteki köşklerinden sizi nasıl seyredecekler acaba hiç düşündünüz mü? Rabbim ilçemizin ve ülkemizin kurtuluşu için mücadele edip canını feda eden şehitlerimizdeki ruhu bizlere de nasip etsin inşallah. Nasip etsin ki kendimize gelelim, özümüze dönelim.”

EĞLENMEKTEN KENDİMİZE GELEMEZ OLDUK

İslâm ülkelerini ve etrafımızı saran ateş çemberinin apaçık ortada olduğunu belirten Ertan Sütçü, “Bunun sebebini araştırıp, bu olaylardan ibret alıp düşünmemiz gerekirken, düşünüp kendimize gelmemiz gerekirken eğlenmekten kendimize gelemez olduk. Önce mevlit sonra eğlence... Burada yatan şehitlerimizin dili olsaydı acaba size ne derdi? Artık öyle bir hale geldik ki, AKP zihniyeti her fırsatta oyun ve eğlence peşine düşmüş. Eğlenceden başları dönmeye başlamış ki, bu durum yaptıkları hizmetlere yansıyor ve yap-boz belediyeciliği hızla devam ediyor. Yöneticilerimizin oyun ve eğlence peşinde koşmak yerine bir an önce sakin kafayla kendilerini esas işlerine vermelerini en azından görevlerinin bu son döneminde kendilerini hayırla anacak hizmetleri yapmalarını öneriyoruz. Halkımızın bu dönem için bizlere yüklediği ana muhalefet görevini yapmaya doğruları ve çözümü göstermeye devam edeceğiz ve İnegöl’ümüzün yıllarını kaybetmemesi için canla, başla çalışıp halkımızla milli görüş belediyeciliğini tekrar buluşturacağız inşallah. Bu vesileyle ilçe halkımızın kurtuluş gününü kutluyor ve rabbimizden bizlere yeniden kurtuluş mücadelesi vermek zorunda bırakmamasını diliyoruz”dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00