EHTTA GENEL KURULU TAMAMLANDI

EHTTA GENEL KURULU TAMAMLANDI

EHTTA 2015 Bursa Genel Kurulu Bursa Valisi Münir Karaloğlu´nun verdiği akşam yemeği ile son buldu. Genel Kurul toplantısında, GiuseppeBellandi 2 yıl daha EHTTA Başkanı seçildi.

 

EHTTA üyeleri ile birlikte büyük bir aile olduklarını belirten Vali Karaloğlu, bu aileyi daha da büyütmek, daha da etkin hale getirmek; termal mirası korumak ve yaşatmak için daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

 

?BURSA, BİR ŞİFA YURDUDUR?

Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği Genel Kuruluna ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali Karaloğlu, ?2 günden beri yoğun bir çalışma temposu içindesiniz. İlk gün 9. Avrupa Kafeleri Paneli, bu sabah Bilimsel Komite Toplantısı, öğleden sonra Genel Kurul Toplantısı... Tüm bu çalışmaların önemli çıktıları olacağına, EHTTA´ya yeni ufuklar, yeni perspektifler kazandıracağına inanıyorum. Genel Kurul sonrasında, birliğe yeni dâhil olan komşumuz Yunanistan´ı ve dost ülke Polonya ekibini tebrik ediyorum. Kardeş ülke Azerbaycan´a üyelik yolunda başarılar diliyorum. Eminim ki Azerbaycan da EHTTA´daki yerini kısa zamanda alacaktır. 2 günden beri devam eden bu zorlu maratonu bu akşam bir yemekle bitirelim istedik.  Lakin şu kadarını söyleyeyim, Bursa kaplıcalarıyla, termal kaynaklarıyla; bir şifa yurdu olduğu kadar, tarifsiz lezzetleri ve yöresel ürünleriyle de yeryüzünün en geniş, en görkemli sofralarından biridir. Türk mutfağının aşçı başı Bursa´dır. Bugün sizler için özel olarak hazırlanan,Bursa mutfağının şaheserlerinden tadacaksınız. Lakin sizleri uyarmam gerekir. Bursa´nın lezzetleri bağımlılık yapar. Burada EHTTA üyelerinden ziyade, büyük bir aileyiz. Bu aileyi daha da büyütmek, daha da etkin hale getirmek; termal mirasımızı korumak ve yaşatmak için daha çok çalışmamız gerekir. Sizleri ülkemizde, ´Ulu Şehir´ Bursa´da ağırlamaktan çok memnunum. Sizlerin de memnun olmasını,Bursa´dan ülkelerinize; güzel hatıralarla dönmenizi diliyorum. İşbirliğimizin, dostluğumuzun gelişerek artması dileğiyle, hepinize iyi akşamlar diliyorum? şeklinde konuştu.

 

EHTTA Başkanı Bellandi, misafirperverliğinden dolayı Vali Karaloğlu´nateşekkür ederek en kısa sürede turist olarak da Bursa´ya bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

 

Gecenin sonunda Vali Karaloğlu, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği Bursa Genel Kurulu anısına, EHTTA Başkanına Bursa´nın fethini anlatan Bursa ipeğinden dokunan bir minyatür takdim etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68