www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ek gösterge yeniden umut oldu

Ek gösterge yeniden umut oldu

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, sendikal mücadelede önemli kazanımlar elde etmek için mücadelelerinin devam ettiğini açıkladı.

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş Yaptığı basın açıklamasında; ´´Değerli basın mensupları, 3600 ek göstergenin alınması için yıllardır mücadele ediyoruz. Bu bizim için çok önemli, çünkü çalışanla emekli olan arasındaki makas açılmış, hiç kimse emekliliği istemez hâle gelmiştir. 3600 ek gösterge, emekli arkadaşlarımıza biraz nefes aldıracaktır. Önemli oranda kamu görevlisi, emekli olabilmek için ek göstergeyi âdeta dört gözle bekler hâle gelmiştir. 3600 ek göstergenin Meclis alt komisyonuna geldiği ve görüşülmeye başlandığı haberi ümitlerimizi artırmıştır. Bu durum çok sayıda memurun emekli olması ve aynı zamanda yeni istihdamların önünün açılması anlamına gelmektedir. Nihayet kamu görevlilerinin 1/3´ünden fazlası için ek gösterge artışı gerçek oluyor. Bu da ek gösterge kazanımıyla ilgili mücadelenin devam etmesi anlamına geliyor. Bütün kamu görevlileri için ek gösterge artışı hayata geçmeden, bu mücadele burada bitmeyecektir. Önümüzde en az ek gösterge artışı kadar önemli bir şey daha var o da vergi diliminde, yıllar içinde oluşan büyük adaletsizlik. Yıllardır vergi dilimlerini belirleyen matrah, âdeta yerinde sayıyor; memur vergi yükü altında eziliyor, alınan zamlar anlamsız hâle düşüyor. Örneğin öğretmenler, ikinci vergi dilimiyle yılı tamamlarken artık üçüncü vergi dilimine de giriyorlar. Üçüncü vergi dilimi de yüzde 27´lik vergi anlamına geliyor. Bugün brüt maaşı 6000 TL olan kamu görevlisinin eline ancak bu miktarın üçte ikisi geçiyor. Bu anormal durumun önüne geçilmelidir.´´dedi

Adaletsizliği bertaraf etmek için var gücümüzle uğraşacağız.

Aktaş Yaptığı açıklamanın devamın ise; ?´Hangi kamu görevlisiyle konuşsak,vergi matrahından ve vergi dilimlerinin yüksekliğinden  şikâyet ediyor. Mesele, memurun en önemli sorunu hâline gelmiş; sorunun çözümü aciliyet kazanmıştır.Bir sorun önemli bir sorun hâline gelmişse, orada yapılacak şey bellidir: Sürekli o sorunu gündemde tutmak ve çözümü için mücadele etmek. Bundan sonra devleti yönetenler her vesileyle bu konuyu duymak durumunda kalacak ve kendilerini çözüm üretme zorunluluğu içinde hissedeceklerdir.Bir taraftan ek gösterge artışının tüm kamu çalışanlarını kapsaması için mücadele verirken diğer taraftan gelir vergisinde maruz bırakıldığımız adaletsizliği bertaraf etmek için var gücümüzle uğraşacağız. Mücadele edenler eninde sonunda kazanırlar.´´Şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Kaşıkla verip kepçeyle geri alma"

Eğitim Bir-Sen Başkanı Sinan Aktaş yetkililere seslenerek; ?´Yıla birinci vergi dilimiyle başlamak, yılı aynı vergi dilimiyle tamamlamak. Yani %15 vergi ödemek, "Kaşıkla verip kepçeyle geri alma" devrinin sona ermesini istiyoruz. Devletin bir varlık nedeni de haklı talepleri karşılamaktır. Sonuç itibariyle kamu görevlilerin vergi kaçırma diye bir şansı yoktur, zira devlet kamu görevlisinden vergiyi peşin almaktadır. Devlet, bizden alacağı daha az vergiden oluşacak açığı, vergi kaçaklarını önleyerek rahatlıkla kapatabilir, hatta daha fazlasını kasasına koyabilir. İşin kolayına kaçılmamalıdır. Kazanan vergisini de ödemelidir.Bundan sonra gündemimizin en başında %15´lik vergi dilimi vardır. Sürekli aynı konuyu gündeme getirerek inşallah hedefe ulaşacağız. Unutmayalım ki; mermeri delen suyun şiddeti değil, damlaların sürekliliğidir.´´ İfadelerini Kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ 

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71