www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EK HAT MÜJDESİ

EK HAT MÜJDESİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hızlı tren projesinde Yenişehir-İnegöl arasında 20 kilometrelik ek hat için yapılan girişimlerin olumlu sonuç vermek üzere olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin, hızlı tren hattının ilave 20 km´lik ek hat girişimlerininolumlu sonuçlanacağını dair müjde verdi.

GİRİŞİMLER SONUÇ VERMEK ÜZERE

Yeni bir proje ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, ?Osmaneli-Bursa hattında bir de Yenişehir-İnegöl arasında 20 kilometrelik ek hat için girişimlerimiz olumlu sonuç vermek üzere. Tıpkı Bursa-Gemlik hattı gibi, tarım ve sanayi taşımacılığı yapılacak. Yenişehir ve İnegöl´ün 2. OSB´sini kapsayacak şekilde planlandı? şeklinde konuştu.

REKABET İÇİN MASRAFLAR MİNİMALİZE EDİLMELİ

İnegöl´e özel istasyonun kurulacağını ifade eden Şahin, ?İnegöl´e yaklaşık 22 kilometre mesafede yükleme için özel bir istasyon yapılacak. Bunun projesi de hazırlandı. Fabrikalardan ürünler kamyona gerek kalmadan doğrudan vagona yüklenecek, yeni istasyonda vagonlar doğrudan tren katarına eklenecek. Uluslararası pazarlarda rekabet edebilmek için maliyette 1 Centya da 1 Dolar çok önemli. Sanayicinin masrafını kamunun minimalize etmesi gerekiyor ki rekabet gücü maksimum şartlarda olabilsin? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00