Ekilebilir Alanlarımız Atıl Durumda

Ekilebilir Alanlarımız Atıl Durumda

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İnegöl´e gelerek CHP İlçe Teşkilatını ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´i ziyaret etti. Sarıbal, Türkiye´nin ekilebilir arazilerinin çoğunun atıl durumda olduğunu belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal dün CHP İnegöl İlçe Başkanlığını ziyaret ederek üyelere referandum hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sarıbal akabinde ise İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´i ziyaret ederek istişareler gerçekleştirdi.

EKİLEBİLİR ALANLARIMIZ ATIL DURUMDA

Ziyareti esnasında konuşan Sarıbal; ülkemizdeki ekilebilir alanların büyük kısmının atıl durumda olduğunu, genel tarım politikasının ihracata yönelik olduğunu, buğday ithalatının çok yüksek olduğunuve bunun sonucunda buğday ihracatının çok düşük seviyelere indiğini, pirinç vemısır üretiminde artış olduğunu, buna karşılık diğer tüm ürünlerde gerileme yaşandığını, tohum üretiminin tamamen yabancı şirketlere bağımlı hale getirildiğini, hayvancılığın, ithal canlı hayvan ve ithalat ile bitirilme noktasına getirildiğini,sonuçta çiftçinin her geçen gün borçlarının arttığını, çiftçinin referandumdatercihi bundan sonraki konumunu belirleyeceğini ifade etti.

Sarıbal ayrıca; ?Çiftçilerimiz ya var olup bu topraklara sahip çıkacak, çiftçiliği devam ettirecek ya da yok olacaktır? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,11% 0,29
  • EURO

    38,13% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2876,85% 1,69
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54