www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ekim ayında 423 daire satıldı

Ekim ayında 423 daire satıldı

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, İnegöl´de Ekim ayı içerisinde 423 emlak satışının gerçekleştiğini açıkladı.

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, TÜİK´in aylık satış rakamlarını açıklanmasının ardından İnegöl´deki aylık konut satış rakamlarını değerlendirdi.

İNEGÖL TÜRKİYE´NİN İNCİSİ

İnegöl´ün mobilya da olduğu gibi, emlak sektöründe de Türkiye´nin incisi olduğunu belirten Melih Uçaravcı, ?Ekim ayında toplamda 423 adet daire satılmış. Türkiye genelinde çoğu şehir faiz indirimi gelmesine rağmen senelik yüzdesel artış gösteremezken şehrimiz de 2019 yılının ilk 9 ayında 2576 daire satışı gerçekleştirildi. Bu da aylık ortalama 286 adede denk gelmekte. 10´uncu ayda ise 423 adet satılmış bu da aylık ortalamanın 137 daire üstünden, oran olarak yüzde 48 gibi bir artış göstermiş. Geçen ay 432 satış rakamı gelmişti. 9 daire gerilese de bu rakam çok problemli değil? ifadelerini kullandı.

HER SEKTÖRDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Melih Uçaravcı, yaptığı her açıklamada faiz indirimi yapılmasını belirttiğini hatırlatarak, ? Faiz indirimi yapıldıktan sonra konut satışları ciddi anlamda arttı. Bu durumda da piyasa da hemen her sektörde hareketlilik başladı. Biz 1 daire satıyoruz vatandaş o daireye taşınırken beyaz eşyasını, perdesini, mobilyasını, halısını, kilimini, mutfak gereçlerini yeniliyor ve bu durum piyasanın çarklarını döndürmeye başlıyor. Emlak müşavirleri olarak müşterimize en iyi hizmet verip konut edilmelerini sağlayarak rızkımızı kazanıyoruz. Bu esnada katma değeri yüksek olan sektörün, Türkiyemizin ekonomisine yaptığı katkı da işimizi daha yüksek motivasyon ve gurur ile yapmamızı sağlıyor? dedi.

NİYETİ OLAN HERKESİ KONUT ALMAYA DAVET EDİYORUM

Melih Uçaravcı sözlerini şu şekilde sürdürdü; ?Bunun yanında üzülerek belirtmek isterim ki geçtiğimiz 1 buçuk 2 yılda konut üretiminde farklı nedenlerle oluşan yetersizlik şu günlerde stoklarında tükenmesi ile müşterilerin aradığı şartlarda konut sunamama sıkıntısını oluşturdu. Yetersiz üretimden oluşan bu açık daha da büyümeden niyeti olan herkesi konut almaya davet ediyorum?

2020 POZİTİF ORTAMDA OLACAK

?Ayrıca Türkiye de 2020 yılında çok daha pozitif bir ortamda olacağını tahmin ediyorum. Ulusal finans kurumların Türkiye piyasaları için olumlu konuşmaları sonrası piyasalara yabancı sermaye girişleri artmakta. Böyle olunca da gelecek yıl ekonomik verilerle birlikte faiz indirimlerinin devam edeceğini düşünüyorum. Piyasaların daha da hızlanması adına İnegöl´ümüzde uygun fiyatlı konutların üretilebileceği yeni alanlar ve konut ve mevduat faiz oranlarını hızlı bir şekilde düşürülmesini sıcak paranın ekonomiye girişinin artmasını temenni ediyorum.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

 

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01