www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ekim´de Hizmete Girecek

Ekim´de Hizmete Girecek

İnegöl Belediyesi´nin Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerinin kullanımına sunmak üzere yapımına başladığı Kapalı Semt Pazarı inşaatının yapımı sürüyor.

Şehrin dört bir yanında yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi´nin Nisan ayında temel atma törenini gerçekleştirdiği Akhisar bölgesindeki kapalı semt pazarı inşaatı hızla yükseliyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Akhisar Mahallesiyle birlikte Huzur ve Baykoca Mahallelerinin de faydalanacağı kapalı semt pazarında devam eden inşaat çalışmalarını bugün yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile Fen İşleri Müdürlüğü sorumlularının da hazır bulunduğu incelemede, kapalı semt pazarının Ekim ayına kadar tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

4 BİN M2´LİK PAZAR ALANI

Açıklamasının sonunda kapalı semt pazarı hakkında teknik bilgiler veren Aktaş, ?Kapalı Pazar yerimiz tamamen bittikten sonra buranın çevre düzenlemesi ve etrafıyla çok nezih bir mekan olacağını, sadece Pazar alışverişleri için değil farklı amaçlar için de zaman içerisinde önemli bir ihtiyacı karşılayacağına yürekten inanıyorum. Bölgeye bir canlılık, dinamizmde katacak açıkçası. Pazarımız 4000 m2 civarında. 230 m2 idari binamız mevcut ve toplamda da 4200 m2 kapalı alanı bulunuyor. Pazaryeri alanında 550 tane tezgahımız var. İçerisinde lavabo ve WC´leriyle, bebek bakım odalarıyla, mescidiyle, zabıta noktasıyla ihtiyaçları karşılayacak. İnsanların rahatlıkla alışverişlerini yapabilmesi için de önemli bir mekan olacak. İhale bedelimiz 3 milyon 650 bin TL. Müteahhidimiz hızlı bir şekilde gidiyor. Nasip olursa arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre Eylül sonu itibariyle bitirmeyi ve Ekim ayından itibaren de soğuklar gelmeden güzel bir törenle burayı açmayı arzu ediyoruz. İnşallah ondan sonraki süreçte de buranın sağlıklı bir şekilde yaşaması ve devam etmesi için Zabıta Müdürlüğümüz başta olmak üzere diğer birimlerimizle beraber gayret edeceğiz. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu projeler yapılarak insanların hayatları kolaylaştırılmaya çalışılıyor. Tabi yapmak kadar yaşatmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah mahalle sakinlerimiz, pazarcı esnafımız ve beraberinde muhtarlarımız buraya sahip çıkarsa bölgemiz için çok hayırlı bir hizmet olacak? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01