www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ekmek Zammına İtiraz

Ekmek Zammına İtiraz

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı, ekmeğe yapılan zammın çevre illere göre yüksek olduğunu ve bu zamma itiraz edeceklerini açıkladı.

Konu ile ilgili MHP İlçe Başkanlığından yayınlanan yazılı basın açıklamasında; ?Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler ve tepkiler üzerine yapılan araştırmalar kapsamında çevre illere göre yapılan zammın yüksek olduğu belirlenmiştir. Bizde buna istinaden yapılan zamma itiraz ederek, itiraz dilekçemizi Kaymakamlığa sunacağız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.Belediye halk ekmeğinin daha ucuza satılıyor olması yapılan zamma itiraz gerekçemizin bir kanıtıdır.2016 TEFE-TÜFE oranları yüzde 7 (6.89) açıklanmışken ve 1 TL´lik ekmekte 0.70 kuruş tekabül ederken; ekmeğe yapılan yüzde 25´lik zam oranı TEFE-TÜFE´ye göre yüzde 18 civarında fazladır.Ayrıca Tarım ve Köy İşleri Bakanımız Faruk Çelik beyefendinin ?2017 yılında ekmeğe zam yapılmayacak´ açıklamaları belleklerimizdeki yerini korumaktadır.?

İNEGÖL´DE EKMEK ZAMMI FAZLADIR

?Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek ve un fiyatlarında buğday kaynaklı herhangi bir artışın söz konusu olmadığına dikkat çekerek; ?Ekmek ve un fiyatlarında buğday kaynaklı herhangi bir artışı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Birileri çıkıp derse ki buğday fiyatı arttığı için, kesinlikle bu cümleye itibar edilmemeli, bu doğru bir yaklaşım değildir. Buğday kaynaklı ekmek ve un fiyatlarında bir artış, bir önceki yıla göre kesinlikle söz konusu değildir´ diye konuşmuştur.Bu sebeple çevre illere emsal teşkil ettiğinde İnegöl´de ekmek zammı fazladır. Bu sebeple bizde MHP İnegöl İlçe Başkanlığı olarak yapılan bu zamma itiraz ediyoruz. Biz fırın işletmelerinin zarar etmesini istemeyiz, ancak yüzde 25 gibi bir zam yapılmasını da doğru bulmuyoruz? ifadelerine yer verildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00