www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EKMEKTE HİJYEN STANDARTI

EKMEKTE HİJYEN STANDARTI

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği uyarınca ekmek üretimi ve satışı yapanlar için ‘hijyen belgesi’ alma zorunluluğu getirildi. Hijyen belgesi alma zorunluluğu bulunanlar, bir günlük eğitim ve sınava tab

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği uyarınca ekmek üretimi ve satışı yapanlar için ‘hijyen belgesi’ alma zorunluluğu getirildi. İnegöl Bakkallar Odası Genel Sekreteri Serkan Kurt, Lokantacılar Odası Genel Sekreteri Metin Yıldırım ve Kahveciler Odası Genel Sekreteri Nevin Hardallı, ortak bir basın açıklaması yaparak ekmek ve ekmek çeşitleri üreten, satan ve dağıtan kişilerin gıda hijyeni eğitimi almalarını hatırlattı.

ESNAF ODALARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

3 odanın genel sekreterleri tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “17 Kasım 2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gıda Hijyeni Yönetmeliği`nin 21. maddesi ve 04 Ocak 2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği`nin iki numaralı ekinin 10. maddesi gereği; fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların yanında iş yerinde (bakkal-büfe-lokanta-pideci-pastane-döner-yufkacı vb. yerlerde) ekmeğin satışa sunulduğu yerlerdeki personellerin en az 1 günlük gıda hijyeni konularında eğitim ve akabinde yapılacak sınav sonunda belgelerini alma mecburiyeti getirildi. Bu amaçla odamız ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde odamız üyesi ekmek üretim ve dağıtım işletmesi çalışanlarına yönelik olarak ‘Temel Gıda Hijyeni’ eğitimi gerçekleştirilecektir. Düzenlenecek eğitim çalışmasında katılımcılara; Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, Gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, Personel, işyeri ve ekipman hijyeni, Temizlik ve dezenfeksiyon, Fırınlarda hijyen ve sanitasyon, Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, Gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, Ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı, El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında bilgiler verilecektir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara Bakanlık İl Müdürlüğü ve Odamız onaylı sertifika verilecektir. Eylül ayı içinde düzenlenmesi planlanan eğitim programı için Odamızca yapılacak planlama ve hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere firmanızdan eğitime katılması uygun görülen ekmek satışı ile görevli personelinizin 3 fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile odamıza başvurmaları gerekmektedir.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00