EKO TİM ÖĞRENCİLERİ DERELERE HAYAT VERİYOR

EKO TİM ÖĞRENCİLERİ DERELERE HAYAT VERİYOR

İnegöl Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinden oluşan Eko Tim, 18 Mart Şehitleri anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilçemizde bulunan derelerde temizlik çalışması başlattılar.

İnegöl Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokul öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında dere temizliği yaptı. Yaklaşık 100 öğrenci ellerinde ‘Çevremizi temiz tutalım’, ‘Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur’, ‘Dereler temiz olsun, geleceğimiz temiz olsun’, ‘Doğa bizim kirletmeyelim’, ‘Sularımızı kirletmeyelim, susuz kalmayalım’ yazılı dövizlerle şehir içinde sloganlar atarak yürüyüş yaptılar. Daha sonra okul yanındaki dereye giren 20 kişilik Eko Tim öğrencileri ellerindeki tırmıklarla deredeki çöpleri toplayarak çöp torbasına doldurdular.

EKO TİM ÖĞRENCİLERİ BÜYÜK FEDAKÂRLIK YAPIYORLAR

Program esnasında bazı açıklamalarda bulunan Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokul Müdürü Hayrettin Doğan, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehitlerin bize bıraktığı bu kutsal topraklara sahip çıkmak adına Yenice deresinde temizlik yapıyoruz. Bir haftadan beri derede öğrencilerimiz ile birlikte temizlik yapıyoruz. Okulumuzun yanında bulunan bu güzelim derenin evsel atıklarla ve çeşitli pislikler olan dere içimizi acıttı. Biz 1 haftadan beri çocuklarımla dersten sonra burada dere temizliği çalışmasını yapıyoruz. Bu konuda hocalarımızla el birliği yaptık. Sağ olsunlar okulumuzdaki Eko Tim öğrencileri 16.00`dan sonra fedakârlık yapıp 1 saat, 2 saat derenin temizliğine yardım ettiler” dedi.

ÇALIŞMA 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Temizlik çalışmasını 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar sürdüreceklerini ifade eden Doğan, “Bu konuda hem öğrencilerimize hem çevremizdeki insanlara çevresel duyarlılık oluşturmak, derelerin önemine bir kez daha vurgu yapmak adına böyle bir etkinlik yaptık.  Bu çalışmamız devam edecektir. Dünya çevre gününe kadar çevremizdeki bütün derelerin temizlenmesinde el birliği ile gayret sarf edeceğiz. Temizlik yapan 20 Eko Tim öğrencimiz var. Bu arkadaşlarımızı destekleyen 80 öğrencimiz var. Okulumuzda bu çalışmalar haftalardır devam ediyor” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24