EKONOMİ CANLANACAK

EKONOMİ CANLANACAK

Putin-Erdoğan görüşmesini değerlendiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Rusya ile Türkiye arasındaki buzların erimesinin iş dünyasını rahatlattığını belirtti.

 

Geçen yıl Kasım ayındaki uçak kriziyle gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri, iki ülke liderlerinin biraraya geldiği St. Petersburg zirvesiyle rayına oturmaya başladı. İki ülke arasındaki olumlu gelişmeler, iş dünyasında da bahar havası yaratmaya başladı.

GELİŞMELERİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in buluşturan Petersburg zirvesini değerlendiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, iki ülke arasında uçak kriziyle alt seviyelere inen ilişkilerin düzeltilmesi için atılan adımların ekonomiye yansımalarının çok olumlu olacağını söyledi. Uçak krizi sonrasındaki bozulan ilişkilerin hem Türkiye hem Rusya ekonomisine büyük zarar verdiğine dikkat çeken Anıl, her iki ülkenin de birbirine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Rusya´nın, özellikle enerji işbirliği, turizm, tarım ürünleri ihracatı ve Türk inşaat sektörü açısından çok önemli bir global pazar olduğunu dile getiren Metin Anıl, ?Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Rusya ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için attığı adımlar ekonomimizi canlandıracaktır. İş dünyası olarak yaşanan gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ekonomi dünyası için hem ülke içindeki huzur ve istikrar hem ülkeler arasındaki iyi ilişkiler çok önemli. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler ilk başta uçak krizi öncesindeki seviyeye, ardından eskisinden daha ileri seviyeye ulaşacak. Liderlerin yanı sıra üst düzey heyetlerin yaptığı görüşmelerin sonuçlarını kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Tarım ürünleri ihracatındaki kısıtlamaların ve Türk inşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılması, vizesiz rejimin uygulanması, charter uçuşlarının tekrar hayata geçirilmesi, enerji alanındaki projelerin hayata geçirilmesi ve Rusya´dan yeniden turist akışının sağlanması gibi ciddi adımlar ekonomimizi canlandıracaktır? dedi.

MOBİLYALAR 100´ÜN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, değerlendirmesinde Rusya pazarının İnegöl ekonomisi açısından önemine de dikkat çekti. İnegöl´ün ihracatında mobilyanın önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Anıl, mobilya ihracatının yapıldığı ülkeler arasında Rusya´nın da bulunduğunu hatırlattı. Anıl, ?Mobilya İnegöl ekonomisinin lokomotifi. Üretim payı ve üretim kültürüne baktığımızda mobilyanın başkenti olduğunu görüyoruz. Burada üretilen mobilyalar dünyadaki 100´ün üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. Bu ülkeler arasında Rusya da çok ciddi paya sahip. Türkiye-Rusya arasındaki olumlu gelişmeler, mobilya sektörüne de pozitif yönde etki edecektir? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22