EKONOMİ PAKETİNE DESTEK

EKONOMİ PAKETİNE DESTEK

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, açıklanan yeni ekonomi paketinin yatırımcının önünü açacağını söyledi.

 

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, arife günü Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni ekonomi paketini, sektör olarak çok olumlu karşıladıklarını belirtti.

ESNAFLAR RAHAT NEFES ALACAKLAR

Uğurdağ ?Bildiğiniz gibi önceden karşılıksız çeke hapis cezası vardır. Daha sonra yapılan bir düzenleme ile bu hapis cezası kaldırıldı. Bu yapılan değişiklik bizler gibi ticareti çekle dönen yatırımcıyı yoran sonuçlar doğurdu. Karşılıksız çek miktarı arttı. Hükümetten bu konunun tekrar eski haline getirilmesi ile alakalı taleplerimiz olmuştu. Arife günü Başbakanımız Binali Yıldırım bizlerin beklediği haberi verdi ve çekte hapis cezası tekrar geri geldi. Ayrıca kare kod uygulaması ile bizlerin çekin güvenilirliğini öğrenmek için yaptığımız istihbarat çalışması da kolaylaştı. Artık bir telefon uygulaması ile çekle alakalı pek çok bilgiye ulaşacağız. İnşallah bu değişikliklerle karşılıksız çek adedinde azalmalar olacak ve esnafımız rahat bir nefes alacaktır? dedi.

DEĞİŞİKLİKLER MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU

Sadece açıklanan pakette çek konusu olmadığını daha pek çok uygulama değişikliği ve yeni uygulamalarla ticaretin kolaylaştırıldığını ve sanayiciye destek olunduğunu belirten Uğurdağ, ?Bildiğiniz gibi kredi kullanımı istesek de istemesek de şuan ticaretin bir gerçeği. Kredi kullanımında istenen teminatlarla kredi maliyetleri sanayicimiz için yüksek seviyelere ulaşmıştı. Yeni uygulamayla teminat kalemleri genişletildi ve böylece kredi maliyetlerimizde iyileşmeler oldu. Ayrıca ihracatçımızın kullandığı Eximbank kredileri ile alakalı yapılan değişimlerde bizleri motive etti? şeklinde konuştu.

İLERİ TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNDE YOL ALMAMIZ GEREKİYOR

Damga vergisinin teke indirilmesi, Bağkurlulara yönelik değişikliklerin yapılması, esnafın geçmişe dönük borçlarında yapılan yeni düzenlemeler gibi konularında çok önemli olduğunun altını çizen Uğurdağ, ?Sektörümüz açısından yapılan değişiklikleri çok olumlu karşıladık.Bizimle alakası yokmuş gibi gözüken taksilerin ÖTV´siz yenilenmesi gibi konularda aslında dolaylı yoldan bizleri etkiliyor. Yurt dışından bir müşterimiz geldiğinde taksiye binecek. Eski bir taksiye binip yolculuk yapmasındansa yeni model bir taksiye binmesi ülke imajımız açısında önemli. Güçlü ülkeysek her anlamda güçlü olmamız lazım.Bu ekonomik paketle orta ve ileri teknoloji yatırımları ayrıca destekleniyor. Çağımız teknoloji çağı?Artık ülkeler siber olarak birbirlerine üstünlük kurmanın peşindeler. Bu yüzden ileri teknoloji sektörlerinde de yol almamız gerekiyor.?

?KNOW HOW ULAŞILMASI EN GÜÇ KONULARDAN BİRİ?

?Yabancı sermayenin ülkeye çekilmesi ve tersine beyin göçünün sağlanması için ortaya konan Turkuaz Kart uygulaması da bu paketin kıymetli maddelerinden biri. Yurt dışından para gelmesi kadar bilgi birikimi olan insanların gelmesi de çok önemli. Know How ulaşılması en güç konulardan biri. Yurt dışından bu bilgi birikimi yüksek insanları ve firmaları ülkemize çekebilirsek bize kendi deneyimlerini ve tecrübelerini getirecekler. Bu da iş kalitesinin artması için çok önemli bir konu.Bu sebeple paketin tamamına bakıp ülkemiz adına değerlendiriyoruz ve tam olarak istediğimiz gibi gitmeyen 2016 yılında bizler için bu paketi hazırlayan başta Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümetimiz ve tüm ekonomi yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugüne kadar bizim Ankara´daki sesimiz olan Milletvekilimiz Hüseyin Şahin´e de teşekkür ederim. İnşallah bu paket bizlere itici güç olacaktır ve yolumuza daha hızlı devam etmemizi sağlayacaktır? ifadelerini kullandı.

DÜZELEN İLİŞKİLER İŞLERE YANSIYACAKTIR

Komşularla iyileşen ilişkilere de değinen Uğurdağ, ?Komşularımız bizim en kolay ürün satabileceğimiz pazarlarımız. Bu sebeple ilişkilerin iyileşmesi bizlerin de istediği bir durum. İsrail ve Rusya ile düzelen ilişkilerin işimize yansıması olacaktır. Bu sürecin diğer komşularımızla da sürdürülmesini temenni ediyoruz? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22