?Ekonomiye Odaklanmalıyız?

?Ekonomiye Odaklanmalıyız?

Rferandum sonuçlarını değerlendiren İTSO Başkanı Metin Anıl, millet iradesinin sandığa tecelli ettiğini belirterek, ?Çıkan sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak bundan sonrasında ekonomiye odaklanılmasını arzu ediyoruz? dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasilerde seçmen iradesinin her şeyin üzerinde olduğuna vurgu yaptı. Başkan Anıl, Türkiye´de bir defa daha demokratik süreçlerin işleyip milli iradenin tecelli ettiğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu´nun kesin sonuçları açıklamasının ardından yürürlüğe girecek olan Anayasanın değişen 18 Maddesi´nin Türkiye´de yönetim şeklinde köklü değişiklikler getireceğin vurgu yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, "Önümüzde yeni, sistemle ilgili uyum yasalarının hazırlanacağı yeni bir süreç var. Yeni sistemin Devletteki çarkların hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.  

Referandum süreci geride kaldığını ve bundan sonrasında herkesten ekonomiye odaklamasını istediklerini de söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, özel sektör olarak beklentilerinin bu yönde olduğuna vurgu yaptı. Başkan Anıl, "Türkiye´nin, özellikle iş dünyasının kaybedecek zamanı yok. Bize göre Referandum süreci geride kalmıştır. Gerginliklerin ülkemize hiçbir faydası olmaz. Süratle Türkiye´nin sorunlarına, üretime ve ekonomiye odaklanmalıyız. Türkiye´nin yeni bir büyüme hikâyesine ihtiyacı var. Yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformları süratle gerçekleştirmeliyiz" diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07