www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"El Birliği İçerisinde Olmalıyız"

Doğubayazıt´tan gelen işadamlarını makamında ağırlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye´nin 780 bin kilometrekaresinin tamamının çok önemli ve değerli olduğunu kaydederek ?Bizim bizden başka bir dostumuz yok. El birliği içerisinde olmamız gerekiyor?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın koordinatör olarak atandığı Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl´e gelen 36 kişilik işadamı heyeti, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın konuğu oldular. 3 günlük İnegöl ve Bursa gezisinin ikinci gününde aralarında Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe´nin de yer aldığı işadamı heyetini makamında ağırlayan Aktaş, ?İki şehir tek yürek? sloganına dikkat çekerek ?El birliği içerisinde olmamız gerekiyor? mesajı verdi.

 Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işadamlarının İnegöl programı hakkında bilgiler verdi. Aktaş, 36 kişilik bir heyeti ağırladıklarını kaydederek ?Bugün Doğubayazıt´tan gelen çok değerli işadamlarımız, Oda Başkanlarımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızdan oluşan 36 kişilik bir heyeti ağırlıyoruz. Kendilerini dün öğlen itibariyle Sabiha Gökçen Havaalanında karşıladık. Önce bir Bursa turu yaptılar, akabinde Oylat mağarası ziyaretinden sonra da Oylat´ta dün akşam misafir ettik. Bugün de şehrimizde yoğun görüşmeleri olacak. Sabahtan bir şehir turu yapıldı. Şuanda belediyedeyiz. Ardından tarihi yerlerimizi, Ticaret ve Sanayi Odamızı, Mobiliyum AVM´yi ve Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve benzeri yerler gezilerek bu akşam da nasip olursa Milletvekilimiz Muhammed Müfit Aydın ile birlikte akşam yemeğinde birlikte olacağız. Yarın da bir aksilik olmazsa misafirlerimizi yolcu edeceğiz? dedi.

 KARŞILIKLI GİDİŞ GELİŞLER YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Kendisinin de Perşembe günü 45 kişilik bir heyetle Doğubayazıt´a gideceğini ifade eden Aktaş, ?İki şehir tek yürek sloganıyla başladığımız çok değerli dostumuz, arkadaşımız Doğubayazıt Kaymakamı ve Doğubayazıt Başkanvekili olan Ulaş Akhan ile beraber karşılıklı gidiş gelişleri yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Perşembe günü de biz 45 kişilik bir heyetle Doğubayazıt´a gideceğiz. 2 gün orada misafir olacağız? diye konuştu.

 EL BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKİR

Başkan Aktaş, Türkiye´nin 780 bin kilometrekaresinin tamamının önemli olduğuna vurgu yaparak sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Doğubayazıt gerçekten çok güzel, kadim bir şehir. Çok ciddi özellikleri olan bir şehir. Yerel hizmetler açısından geçmişte hatalar yapılmış, eksikler yapılmış. Onları da inşallah oradaki arkadaşlarımızla birlikte destek ve katkılarla ciddi bir standarda getirmek azmindeyiz, heyecanındayız. Bunu yaparken de özellikle şehirde bir başarının tek başına ortaya çıkmayacağını, bütün tek yürek olması gerekliliğini ben her ortamda vurguluyorum. Çok değerli ağabeylerimize ve arkadaşlarımıza da aynı şeyleri özellikle ifade ettim. O değişim ve dönüşümü beraber gerçekleştireceğiz. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki bir gün dönüp geriye baktığımızda iyi ki bunları yapmışız deyip insanların hayır duasını alabilirsek ne mutlu bize. Nihayetinde ben Doğubayazıtlı değilim. Ama Türkiye´nin her köşesinin İnegöl olduğunu, her köşesinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Doğubayazıt´ta güzel olmalı, Ağrı´da güzel olmalı, Artvin´de güzel olmalı, Hakkari´de güzel olmalı, Bursa´da güzel olmalı. 780 bin kilometrekarenin tamamı güzel olmalı. Bir ve beraber olmalı. Özellikle güney hattımızdaki sıkıntılarla bunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha gördük. Gerçekten bizim bizden başka bir dostumuz yok. El birliği içerisinde olmamız gerekiyor.?

 HEPSİ BİRER İNEGÖL GÖNÜLLÜSÜ

Doğubayazıt´tan gelen heyette mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamları olduğunu da belirten Aktaş, ?Ben bu vesile ile Kaymakam Beye çok teşekkür etmek istiyorum işadamlarımızla bizi buluşturdu. Onlar da burada farklı görüşmeler yaparak bilgi birikimlerini arttıracaklar. İçlerinden İnegöl´ü bilenler de var zaten sektörü dolayısıyla. Çünkü mobilya sektörüyle ilgilenen yaklaşık 13-14 civarında ağabeyimiz, arkadaşımız var. İnşallah kendi şehirleri adına buradan kazanımlar sağlayacakları gibi şehrimiz adına bizler de bu işten belli bir kazanım elde edeceğiz. İnşallah dönüşte o iki şehir tek yüreğin ruhuna uygun olarak hepsi birere İnegöl gönüllüsü olur ve bu dostluklar, bu arkadaşlıklar artarak devam eder? ifadelerinde bulundu.

 İKİ ŞEHİR ARASINDAKİ KARDEŞLİK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe de bir açıklama yaparak Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a ve İnegöllülere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Efe, ?Misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanımıza ve İnegöl halkına teşekkür ediyoruz. Başkanımız sabah bize hem rehberlik hem arkadaşlık yaptı şehir turunda. Tabi buyurduğunuz gibi Doğubayazıt ile İnegöl´ün buluşması ve kardeş olması bizim için gurur verici. İnşallah hep beraber bundan sonra da seferlerimiz devam edecek. Ben en son 20 yıl önce İnegöl´e gelmiştim. Hakikaten İnegöl çok değişmiş çok güzel örnek bir ilçe olmuş. İlçe diyoruz ama bizim bölgemize göre illerden de çok çok üstün bir kent haline gelmiş. İnşallah sizlerin destekleriyle bizde de bu güzellikler olacaktır? dedi.

 İNEGÖL DOĞUBAYAZIT´TA ÇOK BÜYÜK HEYECAN OLUŞTURDU

Efe, Doğubayazıt´ta iki şehir arasındaki bu ilişkilerin nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine ise şöyle konuştu: ?İnegöl ile Doğubayazıt arasındaki bu ilişki Doğubayazıt´ta çok büyük heyecan oluşturdu. Bu durum hepimizi heyecanlandırdı. İnşallah daha da ileriye taşınacak. Başkanımızın danışmanlığında da Doğubayazıt´ta bazı hizmetler yapılıyor ve artık yavaş yavaş semeresi de ortaya çıkmaya başladı. İnşallah 1-2 ay sonra sizleri davet ettiğimizde Doğubayazıt´ı daha değişik bir şekilde göreceksiniz. Öyle ümit ediyoruz.?

 Açıklamaların ardından karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile belediye ziyareti son bulurken, Doğubayazıt heyeti İnegöl Belediye ziyareti sonrası şehir turuna devam etti.

 Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00