www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Elektrik panoları renkleniyor

Elektrik panoları renkleniyor

İnegöl Belediyesi, şehrin ana arterlerinde bulunan elektrik panolarının kötü görüntüsünü yok etmek ve şehrimize estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla panoları farklı giydirmelerle süslüyor.

İnegöl´ü geleceğe taşıyacak çalışmaları bir bir hayata geçirerek daha modern bir kent oluşturma adına çaba gösteren İnegöl Belediyesi, şehrin ana arterlerinde kötü görüntüye sebep olan elektrik box panolarını giydirmelerle süslüyor. Elektrik panolarının giydirme çalışması ile şehrimize estetik bir değer kazandırılması amaçlanırken, aynı zamanda panolar üzerindeki tasarımlarda ?Temiz Şehir İnegöl´ vurgusu öne çıkarılarak bir farkındalık çalışması da gerçekleştiriliyor.

VATANDAŞLARIMIZI TEMİZ ŞEHİR İNEGÖL KURGUSUNA DAVET EDİYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki çevre komisyonu üyeleriyle birlikte Atatürk bulvarında devam eden elektrik panolarının giydirilme çalışmasını yerinde inceledi. İnegöl Belediyesi´nin temizlik maskotu Pırıl´ın da katıldığı açıklamada, Başkan Taban vatandaşlara çağrıda bulundu. Temizlik konusunda yapılan farkındalık çalışmalarını duyurmak adına bir araya geldiklerini ifade eden Taban; ?Temizlik İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle, çevre komisyonumuz marifetiyle beraberinde dönem dönem kent konseyimizin yaptığı çalışmalarla ve bu şehirde temizlik hususunda gerçekten dertlenen, sorumluluk hisseden kişilerin fikir ve görüşleri ile gerçekten ciddi mesafeler aldığımızı düşünüyoruz. Temiz şehir İnegöl kurgusunu güçlendirebilmek, bu şehirde yaşayıp gerçekten kirletmeyen, beraberinde kirletenleri de güzel bir şekilde ikaz edip kirletmemesini sağlayan insanların sayısını her geçen gün arttırdığımızı düşünüyorum. Başından beri söylediğim bir şey var, Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Ancak üzülerek söylüyorum ki yine farkında olmayarak kirleten Müslüman hemşerilerimizin olduğunu görüyoruz. Bu da bizi gerçekten yaralıyor. Bu söylediğim temizliğin ötesinde bir şey. Müslüman insan kirletmez. Bunun başka bir tarifi yok. Hatta ve hatta bizim çöplerimizi atabileceğimiz bir tane dahi çöp kovası olmasa, yine de kirletmez. Ben ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı gelecekte kıvanç duyacağı, onurlanacağı temiz bir şehir İnegöl kurgusunun içerisine davet ediyoruz? dedi.

KİRLETTİĞİMİZİN FARKINDA OLMALIYIZ

Belediye olarak temizlemenin öncelikli olarak kendi işleri olduğunu vurgulayan Taban, ancak bu işin tek boyutunun temizlemek olmadığına da dikkat çekerek; ?Ancak kirletmemekte vatandaş olarak görevimiz. Kirletmeyerek temiz tutmak zorundayız. Farkında olmayarak da olsa kirlettiğimizin farkında olmalıyız. Bu konu silkelenmeliyiz ve yaptığımız hatanın farkına varmalıyız. Bizim de yapmış olduğumuz çalışmaların tamamında bilinçlendirmek, farkına vardırmak ve bu insanlarımıza sorumluluk yükleme çalışmasıdır. Bütün çabamız bundan ötürüdür. Bu konuda çok hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz hiçbir atığın olmadığı tertemiz bir İnegöl görmek istiyoruz? diye konuştu.

DEĞİŞİME HAZIR MISINIZ?

Taban, daha önce bu konuda pek çok çalışma yapıldığını da anımsattığı açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Temizlik maskotu olarak da tırtılı belirledik. Tırtıl, büyük bir değişimin habercisidir. Tırtıl değişimini sağladığında kelebek olur. Dolayısıyla bizler şunu söylüyoruz; dönüşüme, değişime var mısınız? Bu çok zor değil. Çöplerimizi yere atmayarak aynı evlerimiz gibi çok temiz bir şehir oluşturacağız. Bunu da her yerde övünerek temiz şehir markasını bu şehre kazandıracağız.?

BAŞARMAK, HEPİMİZİN FARKINDA OLMASIYLA BAŞLAR

?Kısa bir süre önce tırtıl karakterimizi simge olarak kullandığımız dövizlerimizi trafik ışıklarına asarak bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Beraberinde bugün de elektrik panolarımızın o kötü görüntüsünü de kapatmak ve hem güzel resimleri üzerine işleyerek beraberinde üzerlerine yine kirletmemek adına hazırladığımız cümleleri yazarak bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Başarmak hepimizin bunun farkına varmasıyla gerçekleşir. Ben başaracağımıza adım gibi eminim. Gelin bu şehri el birliği ile daha temiz bir hale getirelim. Gelenler buradan imrensin. İnegöl mobilyada, köftede, kaplıcada mahir olduğu kadar buraya bir temiz şehir unvanını da kazandıralım. Vatandaşlarımız destek verirse tertemiz bir şehir oluşturabiliriz. Bu konuda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bugünden çok güzel olacağına da eminiz. Komisyonumuz ve temizlik işlerimiz gayretle çalışıyor. Lütfen farkına varalım.?

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00