ELEKTRİK KESİNTİLERİNE BİR TEPKİ DAHA

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE BİR TEPKİ DAHA

İsaören ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ertürk, uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle soğuk hava deposundaki ürünlerin bozulduğunu belirterek UEDAŞ’a tepki gösterdi.

İnegöl’e bağlı İsaören köyünde kurulu İsaören ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi`ne ait bin 500 ton kapasiteli soğuk hava tesislerinde bulunan meyveler son zamanlarda giden elektriklerden dolayı bozuluyor.

 

Soğuk hava tesislerinde, sürekli ve uzun süreli yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Kooperatif Başkanı Hüseyin Ertürk, konunun muhatabı olan UEDAŞ yetkililerine telefonla ulaşmak istediklerinde kendilerine cevap verilmediğini ileri sürerek, elektrik kesintileri yüzünden meyvelerin terleme yaptığını söyledi..

 

Hüseyin Ertürk, köylerinde ve soğuk hava deposunda sürekli elektrik kesintisiyle karşılaştıklarını ifade ederek, “Dün akşam saat 19.00’dan Çayyaka ve İsaören köylerinin soğuk hava deposunda elektrik yoktu. Yetkililere telefon ettiğimiz halde arıza telefonuna kimse cevap vermiyor, telefon devamlı meşgul. Bu konuda yetkilerden bir türlü netice alamadık. Sabah ekip geldi, ekibe durumu bildirdik ancak bir şey yapmadan gittiler.” dedi.  

 

Elektriğin gelmediği zaman depoların ısındığını ve meyvelerin terleme yaptığını ifade eden Hüseyin Ertürk, “Elektrikler gelmezse depolar ısınıyor, meyveler terleme yapar. Terlemeden sonra meyveler bozulmaya başlar. UEDAŞ’a her hangi bir borcumuz yok. Rüzgârdan dolayı nakil hatlarda sorun var. UEDAŞ’ta gelip bakmıyor bu sorunlarımıza. Bunun yanında köyün yarısında da elektrik yok. Sokak lambaları yanıyor evdeki elektrikler yanmıyor. Eğer özelleşme buysa, bunun adı ölümleştirmek demektir.” diye konuştu.  

 



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32