www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN

Kendi okulunda başlattığı, ?Kalpten kalbe yoldur okumak´ projesi ile 10 bin kitabı 81 ildeki en dezavantajlı okulla gönderen öğretmen Selma Küçük, 10 bin kitabın kargo ücretini de kendisi karşıladı.  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Selam Öğretmen, ?

Bursa´nın İnegöl ilçesi Vehbi Koç İlkokulu´nda görev yapan Selam Küçük (49), bir proje başlatarak, 81 ilimizin en dezavantajlı kırsal okullarına kitap temin etmeye başladı. ?Kalpten kalbe yoldur okumak´ projesi kapsamında 10 bin kitap toplanırken, kitapların okullara ulaştırılması için kargo ücretini de Selma Küçük karşıladı.

Konu ile ilgili Gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Öğretmen Selma Küçük, ?Okuma alışkanlığı ilkokul yıllarda kazanılması gereken bir beceri ve okul çağında bu beceri geliştirilemezse, daha ileriki yaşlarda kazanılması oldukça zor oluyor. Bundan dolayı okulumuzdaki öğrencilerimize, velilerimize, personelimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap okuma hevesi kazandırmak ve farkındalık kazandırmak amacıyla çok değişik etkinlikler yaptık; okuma heyecanını diri tutmak adına. Bir taraftan bu etkinlikleri yaparken, diğer taraftan ülkemiz genelinde kitaba ihtiyacı olan okurlarımızın da, kitaplarını temin etmek sureti ile onların kütüphanelerini zenginleştirmeyi amaç edindik. Bağış yoluyla toplamış olduğumuz, okunmuş ve okunmamış kitapları, 81 ilde belirlediğimiz en dezavantajlı okullara gönderdik ve projemizin 5. ayında sayının 10 bine ulaşması, bizi son derece mutlu etti. Projeye katılım günden güne artıyor. Gayet sevindirici bir durum? dedi.

Konuşmalarını sürdüren Küçük, ?Şehir merkezleri ve kırsal kesimler arasındaki uçurumun da giderilmesi adına, onlara da bu imkânların sunulması, oradaki okul çağındaki bütün çocuklarımızın daha çok okumalarını sağlamak ve onların kütüphanelerini zenginleştirmek, ?Kalpten kalbe yoldur okumak´ projesinin asıl çıkış noktası oldu. Öğrencinin ve yetişkinin vatanını ve milletini sevmesi, birlik, beraberlik içerisinde yaşaması, barış ortamının oluşması ve bunun da yardımlaşma ile de olabileceği, kitapla da sağlanabileceği noktasında da fark yaratmak istedik. Çocukların okudukları kitapları daha özenli saklamalarını sağlamış olduk. Çünkü atıl kitapları da bu şekilde hediyeleşerek ve başka kardeşlerinin de okuması yoluyla değerlendirilmesini sağladık? dedi.

Küçük, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: ?Burada kitap toplama noktasında hiçbir zorluk yaşamadım. Çok fazla sayıda kitap geliyor ama buraya kadar kendi imkânlarım ile kargo ücretlerini karşıladım. Bu kadar talep olunca, 3 yıl da sürecek bir proje bu ve daha çok öğrenciye ulaşmak amacı güttüğümden kargo ücretlerinde desteğe ihtiyacım var. Bunu nasıl sağlayabiliriz bilemiyorum. Bu sorunu da çözdüğümüz takdirde daha çok kitabımızı kırsallarımıza ulaştırmış olacağız?

Selma öğretmenin başlattığı projeye en büyük destek öğrencisi Ömer Faruk Doğan´dan (12) geldi.

Topladığı 500 kitap ile projeye destek olan Ömer Faruk Doğan, ?Selma hocanın kitap kampanyasını duyunca, benim çok okuduğum kitaplar var, kitap okumayı çok seviyorum, direk onları bir poşete koydum. Ablamdan, babamdan, arkadaşlarımdan topladığım kitapları Selma hocaya getirdim. Çok mutlu oldum; başkalarının da okuyabilmesine ve yine olursa yine vermeyi düşünüyorum. Proje başladığından beri kendim ve çevremden 500 kitap toplayıp Selma teslim ettim?  dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25