www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Elif Azra Desteklerinizi Bekliyor

Elif Azra Desteklerinizi Bekliyor

Lenf Kanseri hastalığına yakalanan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi Elif Azra Bulut (20), donör bağışı bekliyor. Bursa Uludağ Üniversitesi TIP Fakültesi´nde tedavisi süren Elif Azra´nın babası Tahir Bulut, konu ile ilgili açıklamal

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi Elif Azra Bulut, yaz döneminde geldiği memleketi İnegöl´de yaz tatilinde  aniden rahatsızlanarak İnegöl Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Lenf Kanseri teşhisi konulan genç kız, Bursa Uludağ Üniversitesi TIP Fakültesi´nde tedavi altına alındı. Hastalığı nedeni ile okuluna ara vermek zorunda kalan Elif Azra, 2 ay önce yakalandığı hastalık nedeni ile 9 aya kadar tedavisi devam edecek. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Elif Azra Bulut´un babası Tahir Bulut, Raporlarda, kızının organlarında büyük bir kitlenin oluştuğunu belirterek; ?Kızımın küçük öksürükleri başladı. TIP Fakültesi 2. Sınıfa geçtikten sonra yaz tatilinde buraya gelince, nefes almasında biraz güçlüklerle birlikte öksürük başlamıştı. İnegöl Devlet Hastanesi sağolsunlar oradaki uzman doktorumuz bir röntgen çekti. Röntgende bir kitle olduğu görüldü. Kitle daha sonra tomografi çekildi. Tomografide doğrulandı. 12 cm´ye 8 cm´lik büyüklüğüne kadar ulaşan bir kitleydi. Sonrasında emar ve diğer tetkiklerden sonra göğüs cerrahına sevk edildi. Göğüs cerrahı bizi Üniversite aşamasında bu tedavinin daha kolay yapılacağı için yönlendirdiler. Bu şekilde devam etti. Şuanda Uludağ Üniversitesi TIP Fakültesi Hematoloji Kliniği´nde kızım tedavi görüyor. Genç insanlar bu hastalıktan çok daha hızlı bir şekilde kurtulabiliyorlar. Ama kurtulmanın en önemli yönü Kök Hücre. Bunda da tüm insanlığın bağışta bulunması, insanların birbirine hayat vermeleri gerekiyor. Kök Hücre aşamasına geldiği zaman da tabi ki uygun bir donör aranıyor. İlk önce kardeşlere bakılıyor. Sonra 1. derece akrabaları pas geçiliyor, dünya genelindeki Kök Hücre bağışçıları bankasına müracaat ediliyor, hastane tarafından.  Buradaki yapılan tetkikler uygun olursa, o zaman kök hücre nakli ile bu hastalığı unutmanızı, Allah´ın şifa vermesi sayesinde oluyor. Bize profesörlerimizin söylediği bunu.? İfadelerini kullandı. 

 

?Benim çocuğuma da şuan da bu aşamada? diyen baba bulut, ?Henüz 2 ay oldu. 7-9 Ay gibi yatacak. Sonucu Kök Hücre. Öncelikle benim kızıma lazım. Tüm insanlığa lazım. Herkesin Kök Hücre bağışlamasını istiyorum. Ben zaten daha önce Kök Hücre bağışlamıştım. Bu olay başımıza gelmeden önce bağışlamıştım. Umuyorum, en yakınımızdan veya dünyanın değişik yerlerinden bir Kök Hücre olur?  Kardeşlerinde alınan örneklerde uyum sağlanmadı.? diye konuştu

 

Bulut, kızının sağlığına kavuşması için vatandaşları Kök Hücre bağışına davet ederek, şu ifadeleri kullandı: ?Tüm İnegöl halkımız başta olmak üzere vatandaşlarımızdan böyle bir ihtiyaç olduğunu, Kök Hücre tedavisi ile kurtulacağını bizden duydukları için sosyal sorumluluk projesi kapsamında, insani değerler adına böyle bir kampanya başlatıldı. Şuanda İnegöl´ümüze hitap ediyoruz. İnegöl´de bağışlanacak olan Kök Hücreler belki benim kızıma uymayacak. Ama dünyanın başka yerinde başka bir evlat kurtulacak. Hepimiz buna ön ayak olmalıyız. Benim kızıma da inşallah olur ama olmazsa bile dünyanın başka yerinden benim kızıma da gelebilir düşüncesine sahibiz. Allah kimsenin başına vermesin.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kök hücre bağışlamak isteyenlerin 15 Kasım tarihine kadar İnegöl heykel meydanında kurulan kızılay kan aracına giderek Azra´ya destek olabilecek. Ayrıca bazı işyeri de dükkanlarındaki televizyon ekranlarına Azra´nın fotoğraflarını koyarak kampanyaya destek veriyorlar.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71