www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ELİT GRUP TÖRENLE AÇILDI

ELİT GRUP TÖRENLE AÇILDI

Nisan ayında kararı alınan ve 5 ayda sıfırdan başlayıp okul inşaatı ile tefrişatı dahil tamamlanarak hizmet verecek hale getirilen Elit Grup´un binası, dün düzenlenen törenle açıldı.

2015 Nisan ayında Ömer Bostancı, Hüseyin Erkut ve Mahir Yakar´ın bir araya gelerek projelendirdiği Elit Grup Anadolu Lisesi, 5 ay gibi kısa bir sürede bina inşaatı dahil olmak üzere tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Öğrenci alımına da başlayan okulun açılış töreni dün yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Kemalpaşa Mahallesi Yaren Sokak numara 3 adresinde hizmete giren Elit Grup Anadolu Lisesi´nin açılış törenine, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

5 AYDA OKUL YAPILDI

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan açılışta bir konuşma yapan Özel Elit Grup Koleji Müdürü Hulusi Gümüş, ?Okulumuzun değerli öğretmenlerinden Ömer Bostancı´nın kurucu müdürlüğünde, Hüseyin Erkut ve Mahir Yakar arkadaşımız üçü 2015 yılının Nisan ayında maddi güçlerini birleştirerek şu anda önünde bulunduğumuz binayı yapmaya karar verdiler. Nisan ayında temeli atılıyor ve kurum açma iznini de alarak 5 ay dolmadan açılışını yapıyoruz. Bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi.

 

HER SINIFTA 16 ÖĞRENCİ

Okulda 11 derslikte eğitim verileceğini belirten Gümüş, ?Bakanlığımız bize 243 kontenjan tahsis ettiler. Her sınıfta en fazla 24 öğrenci olacak. Anadolu Liselerinin kontenjanı 24´tür. Biz bu sene her sınıfa en fazla 16 öğrenci alacağız. Amacımız kaliteyi yükseltmektir. Öğrencilerle daha fazla meşgul olmaktır. Onları hayata ve yükseköğrenime hazırlamak için böyle bir yola başvurduk. Onay alabilirsek Cumartesi öğlene kadar da ders yapacağız. Çocuklarımızı sosyal kültürel aktivitelere de yönlendirmiş olacağız?  diye konuştu.

 

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel de dönem dönem çeşitli açılışlara katıldıklarını ifade ederek, ?Birbirinden kıymetli güzel binalar yapılıyor. Ben soba yanan bir okulda okudum. Sınıfları dört dörtlük, bahçesi güzel okullarda okumadık ama bugün böyle güzel yapıları kazandıranları tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum? diye konuştu.

 

16 YIL ÖNCE 55 KİŞİLİK SINIFLAR VARDI

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise İnegöl´e değer katacak bir müessesinin açılışına katıldıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: ?Eski dönemi hepimiz bir hatırlayalım. İnegöl´de bundan 16-17 yıl önce şöyle haberler vardı: Çocuklarımızı okullara gönderemiyoruz. Sınıflarda 55 kişi var. Kaloriferler yanmıyor. Okul müdürlerinin telefonları çalışmıyor diye haber yapılırdı. Biz bu yapıdan Türkiye´yi muasır medeniyetler seviyesine taşımak zorundaydık. 12,5 yıldır ülkeyi idare ediyoruz. Nereden nereye geldiğimizi bir düşünün. Her daim en yüksek bütçeyi savunmaya veriyorduk. Eğitim ise 6 ya da 7.sıradaydı. Şimdi milli bütçemizden ayrılan payın büyük kısmını mili eğitim alıyor. Yeni yeni, modern ve donanımlı yapılarla gençlerimizi, çocuklarımızı, öğrencilerimizi tanıştırır hale geldik. Lise seviyesinde Bursa´nın en iyi öğrenci ortalamasına sahibiz. Hocaköy´de İlkokulu, Akhisar Mahallemizde OSB Yönetiminin destekleriyle yeni bir ilk ya da ortaokul inşa edeceğiz. Mesudiye Mahallemizin istediği bir lise binasını da inşa edeceğiz. İhaleleri yapıldı. Huzur Mahallesi´nde de ilk ya da ortaokul kararı verilecek. O da bitiyor. Son bir sene de yapılanlar ve yapılacak yatırımlarımız.?

 

ÜNİVERSİTE SINAVINDA YÜZDE 65 BAŞARI

Son olarak Kaymakam Ali Akça bir konuşma yaptı. ?Annelerin babaların en büyük arzuları çocuklarının iyi bir geleceğe sahip olmasıdır? diyen Akça, şöyle devam etti: ?Çocuklarının iyi bir işe sahip olmaları da en büyük arzularındandı. İyi bir işin altyapısı da iyi bir eğitimden geçer. 56 bin civarında öğrencimiz vardı. 14 bin 500´ü lise talebesi. Sınava giren 2 bin 451 çocuğumuzdan 1602´si 2 ve 4 yıllık üniversite kazandı. %65 başarı yakaladık. Bu güzel bir rakam? Bu başarının yakalanması emeği geçen Milli Eğitim teşkilatını, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Amacımız bu rakamı daha yukarıya taşımak. Bu tip eğitim kurumları ile İnegöl´ü daha güzel yarınlara taşıyacağız.?

 

Konuşmaların ardından, İlahiyatçı Sami Koparan´ın duası ve kurdele kesimi ile Özel Elit Grup Koleji´nin açılışı gerçekleştirildi.



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51