Emanete sahip çıkalım

Emanete sahip çıkalım

İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, İsrail´in Filistin ve Kudüs´te varlığının gayrimeşru olduğunu belirterek; ?Kudüs Müslümanlara emanettir ve bugün emanete sahip çıkma günüdür. İslam dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin´in Başkenti Kudüs´e sahip

İsrail´in Filistin´e yaptığı saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, ?İsrail´in Kudüs işgali, dün ABD´nin büyükelçiliğini taşımasıyla resmiyete kavuştu. Başkent dayatmaları ve zorbalık ile İsrail´e peşkeş edilmeye çalışılan Kudüs için Gazze ve Ramallah´ta kanlar döküldü. İsrail askerleri, Filistinlileri katletti. 59 şehit ve 2 bin 770 yaralı var. Barışçıl bir şekilde gösteri düzenlemeye çalışan eylemcilerin üzerlerine İsrail askerleri önce gaz ile saldırdı, bununla da yetinmeyen İsrail güvenliği Filistinli göstericilerin üzerlerine gerçek mermilerle ateş açtı.Birkaç saat içerisinde şehit sayısı 59´u bulurken, yaralananların sayısı ise 2 bin 770 olarak açıklandı. Ayrıca İsrail askerleri  gazetecileri de hedef aldı. Filistin basınından 15 gazeteci vurularak yaralandı.İsrail askerleri kadın-erkek ayırt etmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda kimsenin yaşına da bakmadı. Öyle ki şehit edilenlerin arasında 8 aylık bir bebek de vardı. Filistin´de yaşanan bu katliam sonrası Arap Birliği´nden yine ses çıkmazken, göstermelik açıklamalarda bulunan Arap ülkeleri yine taraflarını belli ettiler. Özellikle Suudi Arabistan ve BAE bu katliamı perde arkasından desteklerken darbeci Sisi´nin de direkt İsrail´e verdiği destek herkesçe biliniyor. BM´de 128 ülke ABD´nin bu karardan vazgeçmesini, büyükelçiliğin taşınmaması yönünde karar aldı. Maalesef büyük şeytan ABD, 128 ülkenin iradesini yok sayarak ısrar etti, sonuç 60 insanın hayatını kaybetmesi, 3 bin insanın yaralanması. Bu karar İsrail´in, bütün Filistin´i işgal etme planıdır. İşin aslına bakarsanız ABD bu kararı 1995´te aldı, bu yeni bir karar değildir. Bugüne kadar bu kararını Filistin´e ve İslam Dünyası´na karşı kılıç gibi tehdit olarak kullandı ve bu kararı çok manidar bir tarihte açıkladı.Nedir bu tarih? Bu tarih şudur; Kudüs´ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. yıldönümüdür. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. İsrail´in Filistin ve Kudüs´te varlığı gayri meşrudur.Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail´in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. Kudüs´ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletlerin kararları açık ve nettir.1967 sınırları sonrasında yapılan ve yapılacak bütün işgaller, yerleşkeler, utanç duvarları illegal olarak tescillenmiştir.?

 

15 TEMMUZ RUHU HAREKETE GEÇİRİLMELİ

?Herkes bilmelidir kiKudüs, Bağımsız Filistin Devleti´nin başkentidir.Kudüs için söylenen her söz değerlidir. Lakin yetmez.O nedenle sürekli teyakkuz halinde olmalı ve 15 Temmuz ruhunu harekete geçirmeliyiz.Eğer Kudüs düşerse dünyanın bütün başkentleri huzur bulmayacaktır. Kudüs Müslümanlara emanettir ve bugün emanete sahip çıkma günüdür. İslam dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin´in Başkenti Kudüs´e sahip çıkmalıdır. Siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail´e ve İsrail´in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik vesaire her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır.Sadece İstanbul´da 25 bin Yahudi´nin yaşadığını biliyor muydunuz? Ve bu Yahudilerin İsrail´e gidip askerlik yapıp birkaç Filistinli öldürdükten sonra tekrar Türkiye´ye dönüp yaşıyorlar. Türkiye´de yaşayan Allah´ın lanetlediği kavimden olan Yahudileri, ABD´nin bu kararına ve İsrail´in Kudüs´ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki, eğer şiddet sarmalı bölgemizi ve dünyamızı sararsa bütün dünyada Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve diğer hiçbir din ayırt edilmeksizin hepsi için güvenlik riski vardır. Görünen odur ki, İsrail Kudüs´ü işgal etme ve sonrasında işgal topraklarını Suriye, Türkiye ekseninde genişletme planları yürütmektedir.Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere birçok güçle işbirliği yapmaktadır.İslam dünyasının hâlihazırdaki iç problemleri çatışma ve kaos ortamları da onlar için bir fırsat olarak görülmektedir.Derhal iç problemlerin sarmalından çıkıp herkes yüzünü Siyonizm etrafında buluşanlara çevirmelidir. Filistin ve Kudüs´ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Kudüs´ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır. Mescid-i Aksa ile Ayasofya paralel yürür. İstanbul´un savunması bugünden başlar. ABD başkanının açıkladığı kararı lanetliyoruz.İnanıyoruz ki, bu ümmet o kararı onların yüzüne çarpacaktır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07