EMEĞE SAYGI İÇİN YÜRÜDÜLER

EMEĞE SAYGI İÇİN YÜRÜDÜLER

Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası, 20 Aralık'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda kitlesel basın açıklamasıyla sonlanacak olan Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nü dün İnegöl'de de gerçekleştirdi.

İnegöl’de Öğretmen Evi’nin önünde başlayan yürüyüşte ellerinde pankartlar ile yürüyen Eğitim-İş üyeleri, `Eğitim-İş yürüyor, mücadele büyüyor`, `Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk`, `Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak`, `Mustafa Kemal`in öğretmenleriyiz`, ‘Hırsızlara hesabı emekçiler soracak’ sloganları eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdüler.

“EN BÜYÜK YOLSUZLUĞUN YILDÖNÜMÜ”

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, 17 Aralık’a dikkat çekmek için başlattıkları ‘Emeğe Saygı’ yürüyüşüne devam ettiklerini belirterek, “17 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti’nin şu ana kadar görmüş olduğu en büyük yolsuzluğun yıldönümüdür. 17 Aralık’ta bakanların, işadamlarının, gazetecilerin ve bazı banka müdürlerinin nasıl rüşvet aldıkları, yatak odalarındaki ayakkabı kutularının içinde paralar gördük. Ulusumuza ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedik ama ne yazık ki yapanların yanına kar kaldı. Şimdi de 100 milyar dolar para aklandığı söyleniyor. Uçaklarla altın kaçakçılığı yapıldığı söyleniyor. Bu operasyonun bir parçası olan İranlı bir işadamı ben Milletvekillerine, Bakanlara 65 milyon dolar rüşvet verdim diyebiliyor. Biz mahkeme değiliz ama bunun soruşturulması ve sorgulanması gerekirken, bunu soruşturanlar ve sorgulayanlar soluğu uzak diyarlarda aldı. 17 Aralık’ı çok önemsiyoruz, operasyonu ve operasyonda adı geçen bakanların, milletvekillerinin, işadamlarının ve banka müdürlerinin yaptıklarının hesabını vermelerini istiyoruz. Çünkü soyulan, yenilen halkımızın değerleridir. Yani bizim ulusumuzun cebinden çıkan paradır. Bir şekilde hesabının sorulmasını istiyoruz ve onun için 17 Aralık’ta yollardayız” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24