www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Emekli Müfettişten Çözüm Önerileri

Emekli Müfettişten Çözüm Önerileri

İnegöllü emekli Milli Eğitim Müfettişi Yaşar Yılmaz, eğitim sistemindeki sorunların çözümü noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisine önerilerini sundu. Yılmaz, Anadolu çocuklarının büyük şehirlerde iyi liselere yerleşmesinin hükümeti rahatsız ettiğini ve

İnegöllü emekli Milli Eğitim Müfettişi Yaşar Yılmaz, meclise sunduğu öneri yazısında;?Önce TEOG sınavları neden kaldırıldı ona bakalım? TEOG sınavında başarılı olan Anadolu çocuğu büyük şehirlerde iyi liselere yerleşti. Bu AKP iktidarını rahatsız etti. TEOG sınavlarında İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tel tel döküldü, istenilen başarıyı gösteremediler. Bu da iktidarın işine gelmedi. Bu nedenlerden ötürü bir gecede bir kişinin emriyle TEOG sınavları kaldırıldı.?

ÖNERİLERİM

?4+4+4 sisteminden derhal vazgeçilmeli, 8 yıllık zorunlu temel eğitime dönülmeli. 8 yıllık zorunlu temel eğitim kendi içinde 2 kademeli olmalı, 1. kademe 3 yıl olmalı ve sınıf öğretmenlerince okutulmalı, 2. kademe 5 yıl olmalı ve branş öğretmenlerince okutulmalı. Orta öğretim 4 yıl ve kendi içinde 2 kademeli olmalı. Temel eğitimden orta eğitime sınavsız geçiş sağlanmalı. Orta öğretim sosyal bilimler, fen liseleri, meslek ve teknik liseler olarak üçe ayrılmalıdır. Sosyal bilimler ve Fen liselerinde 1. kademe 2 yıl olmalı, 2. yılsonunda yeterli akademik başarı seviyesine ulaşamamış öğrenciler dünyaca standardize edilmiş ilgi alaka testlerinden geçirilerek 2 veya 3 yıllık mesleki ve teknik yüksekokullarına sınavsız geçişleri sağlanmalı, sanayide ihtiyaç duyulan ara elemanlar bu okullarda yetiştirilmeli. Ortaöğretimde 4 yılını başarı ile tamamlamış öğrenciler okul başarı puanları ve üniversiteye giriş sınavında alacağı puana göre istediği fakülteye kayıt yaptırabilmeli. Mesleki ve teknik liselerin 4 yılını başarı ile tamamlamış öğrenciler bölümlerine göre ilgili fakültelere sınavsız giriş yapmalıdır. Zorunlu eğitim öğretim parasız ve meccanen olmalıdır. Ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine devlet her türlü maddi desteği sağlamalıdır. Yurt sorunu çözülmeli, öğrenciler vakıf ve cemaat yurtlarına mecbur bırakılmamalıdır. 5-7 yaş arası okul öncesi eğitime, 7 yaş ise ilköğretime başlama yaşı olmalıdır. Çocuklar İmam Hatip okullarına zorlanmamalıdır. Okullarda etkin rehberlik servisleri kurulmalı var olanlar geliştirilmeli, rehber öğretmenlerle birlikte psikolog da bulundurulmalıdır. Daha önemlisi pedagojik formasyonla donatılmış, branşlarında iyi yetiştirilmiş fiziği ve psikolojisi düzgün öğretmenler Milli Eğitime kazandırılmalı, fikri hür, vicdanı hür öğretmenler ve nesiller yetiştirilmelidir. Öğretmenlerin sorunlarının giderilmiş olması olmazsa olmazımızdır. Sloganımız; çağdaş, demokratik, laik, modern, bilimsel, karma ve Atatürklü eğitimdir? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01