Emekliler İktidarın İnsafına Terk Edildi

Emekliler İktidarın İnsafına Terk Edildi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bursa Şubesi’nin olağan kongresine katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, çeşitli zorluklarla karşı karşıya olan emeklilerin iktidarın insafına terk edildiğini savunarak, İntibak Yasası’nın CHP iktidarınd

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bursa Şubesi’nin olağan kongresine katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, yaptığı konuşmada enflasyonun altında ezilen, hastane kapılarında çeşitli isimlerle katkı payı ödemeye mahkum edilen ve ek bir işe girdiklerinde ‘Sosyal prim, güvenlik destekleme primi’ gibi haksız ödemelere mecbur bırakılan emeklilerin iktidarın insafına terk edildiğini dile getirdi.

 

İNTİBAK YASASI İSTEDİĞİMİZ GİBİ ÇIKMADI

CHP’nin genel seçimler öncesi ortaya attığı intibak yasasına önce karşı çıkan, ‘Hangi parayla yapacaksınız’ diyen iktidarın, ana muhalefet olarak ısrarlı ve kararlı takibiyle yasayı çıkarmak zorunda kaldığının altını çizen Tayan, “Emekliler maalesef sürünmeye devam ediyor. İntibak yasası CHP olarak istediğimiz gibi çıkmadı. TBMM’ye verdiğimiz değişiklik önergelerimiz iktidar grubunca reddedildi. Ancak bu bir başlangıç olmuştur. CHP iktidarında gereken iyileştirmeyi yapacağız. Ayrıca ilgili yürürlüğün de 1 Ocak 2013’e bırakılması bir haksızlıktır.” dedi.

 

“DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun rakamlarının gerçekçi olmadığını ve aldatma olduğunu kaydeden Tayan, emeklilerin bahsedilen ekonomik büyümeden ve milli gelir artışından pay alamadığına, emeklilerin derneklerine sahip çıkarak seslerini duyurmaları gerektiğine işaret etti.

 

Yapılan seçimlerin ardından 26 yıllık koltuğunu yardımcısı Mesut Özşen’e devreden efsane başkan Abdi Erol, emeklileri son dönemlerde yeteri kadar sevindiremediklerini söylerken derneğe sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Yaptığı hizmetlerden ötürü efsane başkan Abdi Erol, plaketle ödüllendirildi.

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54