EMEK PAZARINDA EKMEK PARASI...

EMEK PAZARINDA EKMEK PARASI...

Siyasîler 1 Mayıs günü emekçiler üzerinden oy devşirmenin hesabını yaparken, toplanan kalabalığın içerisinde iki de simit satmaya çalışan çocuk vardı. Bir umutla kalabalık içerisine giren çocuklar bir tane bile simit satamadan ayrıldılar.

 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanırken, İnegöl`de ki kutlamalara siyasi partileri, kamu çalışanları ve sendika temsilcilerinin haricinde katılan olmadı.

Belediye önünde toplanan 100 dolayındaki insanın içerisinde ailesine katkı koymak isteyen iki de çocuk vardı. Akranları evde uyurken, onlar simit satıp para kazanmanın peşindeydiler.

Biri 13 diğeri ise 11 yaşında olan ortaokul öğrencisi çocuklar emekçiler üzerinden oy devşirmeye yada hükümete mesaj vermeye çalışanların arasında kaybolup gitti. Çocuklar 100 dolayındaki kalabalık içerisinde 1 tane dahi simit satamadılar.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

İşçi Bayramında harçlık kazanmak için simit satan 13 yaşındaki Vedat Ülgen, Bugün İşçi Bayramı olduğu için kalabalığı gördük, buraya simit satmaya geldik. Harçlığımızı çıkarmak için buralarda dolaşıyoruz. Pazar günleri de kahveleri dolaşarak simit satıyorum. 13 yaşındayım, 7'nci sınıfa gidiyorum. Okulum tatil olduğu için bugün de simit satmak için sokağa çıktım. Yaptığım iş derslerimi aksatmıyor, geceleri derslerimi çalışıyorum. Bu dönem takdir getirmek istiyorum. Simit satıp harçlık çıkarıyorum. Büyüyünce doktor olmak istiyorum. En sevdiğim meslek” dedi.

ÇOCUKLARI GÖRMEZDEN GELDİLER

1 hafta önce simit satmaya başladığını belirten 11 yaşındaki Recep Öztunç isimli minik ise, İlk kez bu işi yapıyorum. 5. sınıfa gidiyorum. Derslerimi aksatmadan bu işi yapmaya çalışıyorum. Bugün 1 Mayıs bayramı varmış ama ben bunu bilmiyordum. İşçiler tatil yapıyor ama biz ekmek parası için çalışıyoruz, okulumuz için harçlık kazanmaya çalışıyoruz. Bayramı kutlayan ağabeylerimize simit satmak istedik ama kimse almadı. Buralarda geziyoruz, kahvelere gidiyoruz” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32