EMLAK SEKTÖRÜ DURDU

EMLAK SEKTÖRÜ DURDU

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, komşu ülkelerde yaşanan gerginliklerin Türkiye´yi etkilediğini ve tüm sektörlerde olduğu gibi emlak sektörünün de bundan etkilendiğini dile getirdi.

 

Özellikle arsa ve arazi satışlarının durduğunu, daire satışlarının ise emlakçılara düşmeden inşaatı yapan müteahhit tarafından gerçekleştirildiğini belirten Akyürek, sektörün büyük sıkıntı çektiğini belirtti.

 

GÜZEL GÜNLER GELECEK

Seçim sezonunun ardından kış mevsiminin başlamasıyla emlak sektörünün durma noktasına geldiğini belirten İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, ?Önümüz kışa denk geldi. Kış ayı emlak sektörü açısından durgun geçti. Emlakı 3 çeşide ayırıyoruz; daire, arsa, arazi. Arsa ve arazide durgunluk yaşanıyor fakat daireler kredi faizlerinin yüksek olmasında rağmen satıldı. Daire satışlarında problem yaşanmadı ama daireleri yapan müteahhitler kendileri sattıkları için emlakçıya iş olarak fazla pay düşmedi. Bu durgunluğun sebebi biraz da budur. Emlak sektörü istenilen, beklenilen seviyeye gelemedi. Her iş kolunda olduğu gibi biz de iş anlamında tatmin olmadık. Daire satışları oluyor, arsa ve arazi satışlarında düşüşler yaşanıyor. Bu da içerisinde bulunduğumuz kış şartlarından, gerginliklerden, komşu ülkelerde yaşanan olaylardan dolayı görülen etkilenmelerden dolayıdır. Türkiye´de yaşıyorsak Türkiye de bu bölgenin tam ortasında olduğuna göre, her tarafımız ateş çemberi olduğu için biz de bu ateşten etkileniyoruz. Bunu kabul etmek lazım. Emlakçı esnafı olarak kışı güzel geçirdik diyemiyoruz, ama umutlarımızı kaybetmedik. Bahara her şey daha güzel olacak diye temenni ediyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50