www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EMLAK SEKTÖRÜ HAREKETLENDİ

EMLAK SEKTÖRÜ HAREKETLENDİ

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, siyasi belirsizliğin sona ermesi ve darbe girişimi atmosferinin ortadan kalkmasıyla İnegöl´de emlakçılık piyasasının da normale döndüğünü belirtti.

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, İnegöl´deki emlak piyasasını değerlendirdi.

FAİZLERİN DÜŞMESİ PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ

Konutta faizlerin düşmesiyle hareketliliğin başladığını belirten Akyürek, ?Kredideki düşüş beraberinde hareket getirdi. Arazi müşterileri piyasaya girdi, güvensizlik sona erdi. Siyasi belirsizliklerin ardından darbe kalkışması etkisinin de sona ermesiyle piyasada oturma oluştu. Yatırımlar yapılmaya başlandı. Olumlu bir piyasa içerisindeyiz. Konutta olsun arsada olsun talepler var. Daireye yoğunluk var? dedi.

SÖYLENTİDEN İBARET

Kiralık problemlerinin halen sürdüğünü belirten Akyürek, ?Kiralık ev bulunamıyor. Dışarıdan gelen vatandaşlar da ev bulamıyorlar? diye konuştu. Akyürek ayrıca, Suriyeli vatandaşların İnegöl´e gelmeleriyle kira fiyatlarının arttığı söylentilerini yalanlayarak, ?Öyle bir durum yok. Kiralar eskisi gibi. Değişen bir şey yok. O konunun bir etkisi olmadı? şeklinde konuştu.

EMLAKÇILARIN ÖNÜ TEMİZLENECEK

Kayıtsız emlakçılık yapanlara yönelik uygulamalara değinen Akyürek, ?Yasa teklifimiz mecliste bekliyor, çıkacak. Oda kaydı, vergi kaydı olmayanların haricinde hepsi kapatılacak. Kesin hükümler geliyor. Biz de mücadelemizi sürdürüyoruz. Gerekli şikâyetleri dile getiriyoruz. İnegöl´de bu sayı az ama bu da insanları rahatsız ediyor. Ayakçı diye tabir ettiğimiz kahve köşelerinde bu işi yapmaya çalışanlar var.Biz zaten vergi kaydı olmayan, oda kaydı olmayan yerlere müdahale ediyoruz ama ayakta gezen insanlar var, bunlar da piyasadalar. Şikâyet edilenler var. Çıkacak olan yasayla emlakçıların önü temizlenecek? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00