Emlak Sektöründe Yüzde 10´luk Artış

Emlak Sektöründe Yüzde 10´luk Artış

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, İnegöl emlak sektöründe 2017 yılında yüzde 10´luk bir artış yaşandığını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, ?2017 yılı biraz daha olumlu olarak geçti. Bunu derken istatistiklere göre söylüyoruz. Yüzde 10´luk bir artış var. 2016´da 910 milyon TL´lik satış yapılırken, 2017´de 1 milyar TL´den fazla satış yapıldı. Bunu değerlendirirken, yaşanan olayları göz önüne aldığımızda, İnegöl ekonomisinin gerçekten güçlü olduğunu, alışverişin yüksek potansiyelde geçtiği görüldü. Satışların emlak oranına yaklaşması dört dörtlük değil. 2017 emlakçılar arasında yapılan satışlarda durgun geçti ama girdi olarak büyüme gözüküyor. Bunu ayırt etmek gerekiyor. Önemli olan İnegöl kazanmış. Satışların çoğu devir şeklinde olduğu için o artışlar genel anlamda artışı gösteriyor. İnegöl emlak sektöründe de güçlü bir yapıya sahip. Dışarıdan insanların gelip yatırım yaptığı bir yer. Büyük sanayi parsellerinde satışlarımız olmasa bile, diğer gayrimenkul, daire ve arsa konusu da satışlar devam etmekte. Hatta arsa bulunamamakta? İnegöl´de ekonomi, diğer şehirlere göre çok iyi. Bir darbe girişimi yaşandı, belki bankalar kapanırdı ama toparlandık ve ayakta durduk. Ben 15 Temmuz´da darbeden 5 gün sonra daire sattım. O zaman dedim ki bu ülkeye hiç kimse bir şey yapamaz. Allah bu ülkeye zeval vermesin. Darbeye rağmen daire soruldu ve daire satıldı. Umutsuzluk,karamsarlık bizde olmaması gerekir" diye konuştu.

EKONOMİYE CAN VERECEĞİZ

?2018´in daha güzel bir şekilde geçeceğine inanıyorum? diyerek konuşmasını sürdüren Akyürek, "Cennet vatanımız çok güzel topraklarda olduğu için, mutlaka sorunlar olacaktır. Birlik ve beraberlik oldukça bu ülke ilelebet ayakta kalacaktır. Buna önce Türk milleti olarak inanmamız gerekir. Ekonomimize her türlü can vermek için elimizden geleni yapmamız gerekir. Bizim çalışmalarımız ile ekonomi bir yerlere gelirse, ülke bir yerlere gelir. 2018´den umutluyum. Bu yılın ilk çeyreğinde emlakçılık yasasının meclisten geçme durumu var. Artık emlakçı tabiri ortadan kalkıyor, sorumlu gayrimenkul danışmanlığı olacak.  Her köşe başında kaçak,göçek çalışanlar ile değil, sorumlu emlak müşavirleri ile halkımız muhatap olacak. Her şey daha güzel olacak. Bu mesleği kaçak, göçek icra eden arkadaşların bir an önce odaya kaydını,vergi kaydını yaptırıp statüye girmelerini isterim. Bu kanun çıkınca bir eğitim düzeyine sahip olamayanlar emlak konusunda izin verilmeyecek. Hâlihazırda yapan arkadaşlarımız bu kanundan yararlanıp mesleğine devam edecek.  Kanun çıkmadan önce bu işle ilgili çalışan arkadaşlarım eksikliklerini yerine getirmelerini istiyorum? dedi.

KURŞUNLU VE CERRAH´A AKIN EDİYORLAR

Şehir dışından İnegöl´e arsa almaya gelenlerin olduğunu belirten Akyürek, ?Yabancı sermaye geliyor ama İnegöl´de ortağı ile birlikte yapıyor. Özellikle sanayi parselleri? Organizede arıtma bölgelerinde talebi olanlar var. Şehir dışından dediğimizde çok talep var. Bursa´da arazi fiyatlarının yüksek olmasından, Kurşunlu,Cerrah bölgesinde talep var. Bu yönden ekonomik anlamda İnegöl´ün ençok satışında bunlar var. Hobibahçesi niyetiyle alıyor vatandaş. Fiyatlar bölgeye göre değişiyor, dönümü 30 bin TL ile 100 bin TL arasında hobi bahçesi bulunur" ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50