EMLAKÇILAR SIKINTILI

EMLAKÇILAR SIKINTILI

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, İnegöl’de imarın 3 katla sınırlı olmasının ihtiyaca cevap vermediğini söyledi.

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, emlak piyasasındaki son durumlar ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 17 Aralık operasyonundan sonra insanlarda oluşan güvensizliğin konut piyasasını da vurduğunu belirten Akyürek ayrıca İnegöl’deki 3 kat sınırından yakındı.

 

3 KAT SINIRI İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

İnegöl’ün belirli bir alana açılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Zekai Akyürek, “Açılmadan önce imar ile ilgili bizim bazı problemlerimiz var biz bunu defalarca söylüyoruz. İnegöl’de şu anda kat sayımız az. 3 kat gerçekten ihtiyaca cevap vermiyor. Kat sayısının 3 katla sınırlı olması ihtiyaca cevap vermiyor. İkinci büyük sorun imar ile ilgili. Bugün yeni imar düzenlemelerindeki arsa parselleri büyük parseller olarak bırakıldı ve yüzde 15 inşaat oranı verildi. Yani bin metrekare bir arsayı baz aldığınızda 150 metrekare inşaat yapabiliyorsunuz. Bunu 75’er metrekare yapsa vatandaşa küçük. 150 metrekare yapsa çok büyük bir daire olur. 3 kat yapıyorsunuz sonuçta maliyeti kurtarmıyor. İnegöl’de en azından yeni parsellerin yüzde 20-25 bandında zeminde inşaat alanı verilmesi gerekir ki belirli ölçüde geçici anlamda İnegöl’de arsa ve konut problemi belirli bir ölçüde çözülmüş olsun. Yani sistem aslında teknik bir konu. Belediyeyi ilgilendiren, imarı ilgilendiren, yapı denetimini ilgilendiren bir konudur. İnşaat şeklinden tutunuz zemindeki sağlamlığı ile ilgili kat müsaadesi verilmiyor. Bunlar giderildiği zaman hali ile belirli ölçüde konut probleminin çözüleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07