Emniyet kuş uçurtmuyor

Emniyet kuş uçurtmuyor

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evrak eksiği bulunan, çevreye rahatsızlık veren ve tehlike saçan araçlarla ilgili uygulamalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar.

Karayolları trafik kanununun 45. ve karayolları trafik yönetmeliğinin 79. maddelerine istinaden harekete geçen İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, drift yaparak vatandaşlara tehlikeli anlar yaşatan, huzuru bozan sürücülere göz açtırmayacaklar.

Sadece Trafik ekiplerin değil, İnegöl Emniyet Müdürlüğünün herhangi bir bürosunda görevli ekipler de bu sürücüler hakkında işlem yapabilecekler.

EHLİYETLERE EL KONULACAK

Drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren, vatandaşın huzurunu bozan sürücülerin öncelikle ehliyetlerine geçici olarak el konulacak.

AKIL SAĞLIKLARI ARAŞTIRILACAK

Ehliyetlerine geçici olarak el konulan Drift yapan sürücülerin ayrıca Karayolları trafik kanununun 45. ve karayolları trafik yönetmeliğinin 79. maddelerine istinaden sağlık raporu ve psikoteknik değerlendirme raporu yani trafikte bu hareketleri yapanların akıl sağlığının yerinde olup olmadığı tam teşekküllü hastaneden alınacak rapora göre belirlenecek.

Rapor sonuçlarına göre yani akıl sağlığı normal olmayan sürücülerin ehliyetlerine tamamen el konulacak. Akıl sağlığı sorunu olan sürücüler, ehliyet için sil baştan başvuru yapacaklar.

CEZASI VAR

Beyaz led, harici ses sistemi, can ve mal güvenliğini hiçe sayarak drift atan araçların ekiplerce görülmesi halinde durdurularak sürücüye ayrıca 206 TL idari para cezası uygulanacak.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54