www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Emniyetten şafak operasyonu

Emniyetten şafak operasyonu

Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekât ekipleri, çevik kuvvet ekipleri ve ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler dün sabah Bursa ve İnegöl’de 20 ayrı noktaya yaptığı şafak oeprsayonuında çıkar amaçlı suç örgütü kurduğunu öne sürülen çeteyi

Şafak operasyonu verilen baskında, isimleri daha önce kayıp üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur olayına karıştığı öne sürülen, Erdal G. ile birlikte 20 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında sabıka kaydı bulunan Emrah Kaya’nın göğsüne ateş ederek kendini vurduğu bildirildi. Emrah Kaya, ağır yaralı olarak kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

 

Edinilen bilgilere göre; şafak vakti başlatılan operasyona Bursa`dan çok sayıda özel harekât, çevik kuvvet ve organize suçlarla mücadele ekibi ile İnegöl İlçe Emniyet müdürlüğünde görevli polisler katıldı.

 

Operasyonda 20 adrese yapılan baskında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı. Uzun süre yapılan teknik takibin ardından yapılan geniş kapsamlı operasyon kapsamında 3 adet tabanca, 3 adet tüfek ile bu silah ve tüfeklere ait mermi ve fişekler ele geçirildi. İnegöl`deki operasyonda Erdal G`nin annesinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi. Polisin gözaltına aldığı 20 kişi sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi`ne götürüldü.

 

Öte yandan Polis, operasyon dahilinde Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi Afet Konutlarında ikamet eden Emrah Kaya isimli şahsı da gözaltına almak istedi. Adı daha önce kayıp üniversiteli Sinem Yurdanur olayında geçen ve 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Emrah Kaya, polis kapıyı açmadan silahla göğsünden kendisini vurdu.

 

Suç kaydı bulunan ve 5 yıl cezaevinde yatmış bir arkadaşıyla aynı evi paylaşan Emrah Kaya, ağır yaralı olarak İnegöl Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00