www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Emniyetten Sahte Para Uyarısı

Emniyetten Sahte Para Uyarısı

Ramazan Bayramına sayılı günler kala vatandaşları sahte para konusunda uyaran Emniyet ekipleri, sahte paraları piyasaya sürenlerin genellikle `bonkör` tavır sergilediklerine dikkat çekti.

Emniyet ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları sahte para konusunda uyardı. Hem alışveriş yapan vatandaşların, hem de esnafların daha dikkatli olmasını tavsiye eden emniyet ekipleri, sahte paraları piyasaya sürenlerin genellikle `bonkör` tavır sergilediklerine dikkat çekti.

 

ELLE KONTROLLE SAHTE PARA ANLAŞILIR

Para alan kişilerin aldıkları paraların kalitesini kontrol etmelerini tavsiye eden yetkililer, şu uyarılarda bulundu; “Kullanımdaki paralar kadar yıpranmamış olduğu için yeni olan parayı vatandaşlarımız dikkatle incelesin. Vatandaşlarımızın kalpazanların tuzağına düşerek, kanun karşısında suçlu durumuna düşmemeleri için, banknotları tanımaları ve aldıkları paraların hakiki olup olmadığı konusunda dikkatli davranmaları gerekmektedir. Dikkatle bakıldığında kolayca algılanabilecek net ve temiz görünüm yanında, elle kontrolle sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırmak mümkündür.”

 

SAHTE PARAYI PİYASAYA SÜRME YÖNTEMLERİ

Emniyet ekipleri, sahte parayı piyasaya sürme yöntemlerinin başında; büfe, bakkal ve marketlerden alınan sigara ile çerezin yanı sıra Bayram alış verişlerinde semt pazarlarında yüksek değerdeki sahte banknot kupürleri verilerek para üstünün alınması olduğunu söyledi.

 

SAHTE PARA KULLANIM YÖNTEMLERİ

Sahte para kullanım yöntemlerini de açıklayan emniyet ekipleri “Araçlara alınan akaryakıt karşılığı benzin istasyonlarına verilmesi. Yaşlı vatandaşlarımızın bankamatiklerden para çekerken kendilerine yardım etme bahanesiyle yaklaşan art niyetli kişilerin ellerinde bulunan sahte paralar ile bankamatikten çekilen gerçek paraları el çabukluğuyla değiştirmeleri sık rastlanılan yöntemlerdendir.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19