www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Emre´nin Umudu Hayırseverler

Emre´nin Umudu Hayırseverler

İnegöl´de 3 ay önce yaşadığı talihsiz iş kazası sonucunda sağ kolunu kaybeden 20 yaşındaki genç, hayırseverlerden yardım bekliyor. Sağ kolu tamamen kesilmek zorunda kalan gence protez kol tedavisi için 40 bin Avro gerekiyor.

20 yaşında sağ kolunu kaybeden Emre Taşdemir, ?eski gibi yazı yazabilmek, futbol ve basketbol oynayabilmek istiyorum? dedi.

TALİHSİZ KAZADA KOLUNU KAYBETTİ

1 Kasım 2016 tarihinde bir anlık dikkatsizlik sonucu çalıştığı palet fabrikasındaki makinaya sağ kolunu sıkıştıran 20 yaşındaki Emre Taşdemir, acılar içinde götürüldüğü Bursa Özel Medicabil Hastanesinde tedavi altına alındı. Kolu tamamen parçalanan gence yapılan tedavilere rağmen, sağ kolu omuzundan kesilmek zorunda kaldı. 

DÜNYASI BAŞINA YIKIMDI

Üç aydan bu yana sağ kolu olmayan gencin hayatı karardı. Dünyası başına yıkılan genç, ne eğitimini sürdürebildi ne de o çok sevdiği futbol ve basketbol sporunu yapabildi.

UMUT IŞIĞI

Yaşadığı kaza sonucunda Psikolojik sorunlarda yaşayan genç, umudunu kaybetmedi. Bir süre önce İstanbul´da gerçekleştirilen medikal fuarına giderek kaybettiği kolu yerine protez yapılabilme umuduyla incelemelerde bulundu. Fuarda bir kolu protez olan bir kadınla görüşen genç, aldığı bilgiler karşısında umutlandı.

 

41 BİN AVRO GEREKİYOR

Protez kol tedavisinin 41 bin avro olduğunu öğrenen gencin bir kez daha umutları karardı. Ailesinin ekonomik şartlarının olmadığı için gereken parayı temin edemeyecek olan genç, en son Kaymakamlık ve Bursa Valiliğinin yolunu tuttu.

KAMPANYA TÜRKİYE GENELİNE YAYILDI

İnegöl Kaymakamlığınca İnegöl genelinde yardım kampanyası başlatılırken, genç daha sonra Bursa Valiliğine de başvurarak kampanyanın Türkiye geneline yayılmasını sağladı.

SAĞ KOLUMU KAYBETTİM

Başından geçen talihsiz olayı anlatan 20 yaşındaki Emre Taşdemir, ?Çalıştığım palet fabrikasında bir anlık dalgınlıkla sağ kolumu makineye sıkıştırdım. Sağ kolum parçalandı. Bursa´da tedavi gördüğüm hastanede kolum tamamen parçalandığı için kesilmek durumunda kalındı. 3 aydan bu yana sağ kolum olmadan yaşamaya çalışıyorum. Bir süre sonra araştırmalar sonucunda İstanbul´daki bir medikal fuarına gittik. Orada iş kazası geçiren vatandaşlarla görüştük. Onlardan bilgiler aldık?dedi.

PROTEZ KOLUN FİYATI 41 BİN AVRO

Protez kol tedavisinin 41 bin Avro olduğunu ifade eden Taşdemir, ?Oldukça maliyetli. Benim ailem bunun maliyetini karşılayacak durumda değil. Şuan çalışamıyorum. Kendim kalkıp lavaboya gidemiyorum. Üstümü giyemiyorum. Eğer protez kol olursa daha rahat bir şekilde hareket edebilirim. Eski kolum gibi olmayacak ama bana yardım edebilecek. Bir çok işimi protez kolla yapabilirim.

YAZMAK OKUMAK SPOR YAPMAK İSTİYORUM

Sağ kolu olmadığı için birçok şeyi yapamadığının altını çizen Taşdemir, ?Okumak istiyorum, yazmak istiyorum. En çok sevdiğim futbol ve basketbolu oynamak istiyorum. Bunların hiç birini artık yapamıyorum. Eğer protez kol tedavisi olursa bu istediklerimi yapmakta zorlanmayacağım. Eskiden iki elimi de tutabiliyordum. Şimdi bir elim boşta. Eğer protez kol olursa diğer elimi de tutabileceğim. İnegöl Kaymakamlığı ve Bursa valiliğinden alınan izinlerle Türkiye genelinde bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyaylaprotez kola kavuşmak istiyorum? ifadelerini kullandı.

HESAP NUMARALARI

Emre Taşdemir Yardım Toplama Hesabı, Garanti Bankası İnegöl Şubesi: İBAN NO TR36 0006 2000 4740 0002 6998 32



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19