www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSINLAR

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSINLAR

Çorum Alaca Dernekler Platformu adına açıklama yapan Mehmet Yurttutan, 15 Temmuz gecesi darbeye kalkışanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

15 Temmuz Tarihinde FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası ilçemizden tepkiler devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de hain darbe girişimine tepkiler bitmiyor. Çorum Alaca Dernekler Platform üyeleri bir araya gelerek yaşananları kınadı.

İnegöl Çorum Alaca Dernekler Platformu adına açıklamada bulunan Mehmet Yurttutan,  "Değerli hemşerilerimiz bilindiği üzere 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içinde çeşitli rütbelerdeki illegal FETÖ üyeleri meşru hükümete karşı bir kalkışmada bulunmuşlardır. Aziz milletimiz darbe girişiminin olduğu andan itibaren sokaklara çıkmış F-16 uçaklarına, helikopterlere, tanklara, toplara, tüfeklere kendilerini siper etmişlerdir. Bunun sonucunda 208 kahraman vatan evladı şehit olmuş, 1500´ e yakın insanımızda yaralanmıştır. Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek darbecileri kısa bir zamanda püskürtmüştür. Büyük bir azim ve kararlılıkla meydanlara dökülen halkımız devletine ve Cumhur-u Reisine sahip çıkmıştır" dedi.

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Darbe girişimini gerçekleştirenlerin en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini ifade eden Yurttutan ?Türkiye, bu darbe girişimi sonucunda meclisini, kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan insanlık dışı olaylara şahit olmuştur. Bu hain FETÖ üyeleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Aziz milletimiz milli iradeye, demokrasiye ve meşru hükümete sahip çıkmıştır. Bu haince darbe girişimi sonucunda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi, sivil vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaralılarımıza da Cenab-ı Allah acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yanında olduklarını belirten Yurttutan ?Sezai Karakoç´un şu dizesiyle konuşmama son veriyorum: "Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır. Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır" Bizler Çorum Alaca Dernekler platformu olarak devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın her zaman yanında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

 



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00