EN HAYIRLI İFTAR

EN HAYIRLI İFTAR

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı İnegöl Temsilciliği tarafından yetimlere ve ailelerine iftar verildi.

Önceki akşam Osmanlı Sarayı Düğün Salonu´nda düzenlenen iftara Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

TAMAMEN HAYIRSEVER DESTEKLİ

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, ?Biz insani yardımla alakalı çalışmalar yapan bir kuruluşuz. Bu çerçevede böyle güzel bir salonda böyle bir iftarın verilmesine ait belki kafalarda soru işaretleri varsa onları da giderme adına birkaç cümle sarf etme ihtiyacı hissettim. Öncelikle bizler Ramazan ayının 15´inde yaptığımız iftarları şehrin en merkezi yerinde ve açık alanda yapmaya çalışıyoruz. Son birkaç yıldır da bu şekilde devam etmekteydi. Ancak bu sene iki konudan dolayı geri adım attık. Birisi havaların belirsiz gitmesi, ikincisi ise belediyemizin bu alanda kitap fuarı organize etmesinden dolayı açık alanda yapamadık. Mekân sahibi Mustafa Kara kardeşimiz ücretsiz olarak burayı bize tahsis etti. Bunun yanı sıra bizim iftarlarımız aynı şekilde oluyor. Bir arkadaşımız ekmekleri karşıladı, bir başka arkadaşımız suyu karşıladı. Yani bu atmosfer tamamen hayırseverlerin bir araya gelmesi ve gönül birliğiyle oluştu. Son dönemde Cumhurbaşkanlığında verilen yemekten sonra biraz korkarak bizim hakkımızda da aynı şeyler söylenir endişesi yaşadığımız için bu açıklamayı yapmak istedim? dedi.

 

BİZİ AYAKTA TUTAN ŞEY?

Yetim sahiplenilmesi konusunda destek isteyen Bayram, ?Bugün burada İnegöl´de bakmakta olduğumuz 80´e yakın yetim ve ailesi, yine Ramazan ayında erzak dağıtımı yaptığımız 200 aile misafirimiz. Bununla birlikte bu konulara destek veren sponsorlarımızı, yardımseverlerimizi iftarımıza davet ettik. Şuan elimde metal bir kumbara var. Bunun içinde 90 tane küçük kalbin kendi harçlıklarından artırdığı birer liralarla 90 lira oluştu. Bir yetimi almaya vesile oldu. Türkiye´nin üzerinde bu kadar çok kara bulut varken, içimizde bile birçok hain bizi yıkmak için mücadele ederken nasıl ayakta kalıyoruz dediğim de, işte 90 tane küçük yüreğin şu küçük kumbaranın içine sığmasıyla oluyor mudur acaba diye düşünüyorum. Ve şunu da hatırlatmak istiyorum; bir yetimin bakım gideri aylık 100 lira. Sizlerden de konuda destek bekliyoruz. İnşallah İnegöl eliyle baktığımız 500 yetimi, seneye bu iftarı yaptığımızda bine çıkartmış olmak istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32