?EN İYİ SONUCU HEDEFLİYORUZ?

?EN İYİ SONUCU HEDEFLİYORUZ?

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MODEF çatısı altında 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF)´nın çok önemli olduğunu ve iyi bir fuar hazırlayarak en iyi sonucu almak istediklerini söyledi.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 11.00´da MODEF Fuarcılık binasında beraberindeki MODEF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

ÖNEMLİ BİR TARIMSAL POTANSİYELİMİZ VAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Mobilya ve köftesi ile ünlü olmasının yanı sıra tarım ve hayvancılık şehri olan İnegöl, verimli topraklarıyla da önemli bir zenginliğe sahip. İnegöl için sanayi ve ticaret şehri diyoruz. Aslında İnegöl bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehridir. Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilçede Tarım Fuarı düzenlemek, yeni tarım teknolojilerini, alet ve ekipmanlarını, ilçemiz çiftçisinin yakından görmesini sağlamak İnegöl Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı destekleyici hedeflerimiz arasındadır. İnegöl, her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık üretiminde de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bölgemizde önemli bir tarımsal potansiyel mevcut. İnegöl, bu potansiyelin büyük bir kısmına hitap edebilecek birikime, güce, yeteneğe, akla ve alt yapıya sahip. İnegöl´ün sanayicisi, tüccarı, üreticisi, çiftçisi, sadece ürettiği ile değil, bölgede üretilen ürüne de katma değer katıp bunu bölgeye uzak yerlere ihraç edebilecek imkâna sahip. Bizim işimizde bunların önünü açmaktır. Buna imkân sunmak ve daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamaktır? dedi.

 

TARIM DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Tarım ve hayvancılığın da kentimizin lokomotif sektörlerinden olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, ?Zenginleşme elbette sanayiden geçer, ama tarımın da sanayisi var. İnegöl Belediyesi olarak İnegöl´e yaptığımız her türlü çalışmanın yanında şehrimizin tarım gerçeğine de dikkat çekebilmek adına ilkini 2007 yılında gerçekleştirdiğimiz ayçiçeği şöleni ile şehrimizin tarım gerçeğine vurgu yapmıştık. Yine Büyükşehir yasasından sonra kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarıma verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Ayrıca tarımda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına Çitli Mahallesinde ve Turgutalpköy Mahallemizde erken uyarı sisteminin oluşturulması, tarımsal arazilerde ekili ve dikili olan tarlaların ve içindeki ürünlerin korunması, tarımsal üretimde zarar ziyanın önlenerek üretim standartlarının yükseltilmesi amacıyla Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi kurulması, yine yapım çalışmaları devam eden ve yakın zamanda açılışlarını yapacağımız çiftçimizin daha kaliteli ürün üretmesi, ürünlerin tek merkezde toplanabilmesi, ürünlerin ambalajlanması, depolanması ve pazarlanması noktasında önemli bir kazanım sağlayacağımızı düşündüğümüz Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerimizdeki Ürün Toplama Merkezlerinin kurulması, bunun yanı sıra İnegöl genelindeki arı yetiştiriciliğinin ve organik bal üretiminin teşvik edilerek bal rekoltesinin arttırılması amacıyla çiftçilerimize arı kovanı dağıtımı, sel mağduru seracılarımıza sera örtüsü desteğinin sağlanmasıyla tarıma verdiğimiz destek ve hizmetler artarak devam etmektedir. Ayrıca çiftçilerimizin daha bilinçli tarım yapmaları adına düzenlediğimiz eğitim ve bilgilendirme toplantıları gibi çalışmalar hep kırsal kalkınmayı destekleme adına yapılan çalışmalardır? şeklinde konuştu.

 

56 FİRMA STANT AÇACAK

Başkan Aktaş, ?12-15 Eylül tarihleri arasında bu yıl 4´üncüsünü gerçekleştireceğimiz ?İNTARF Tarım Fuarı´ ile şehrimizin üretim potansiyelini tanıtmayı, bölgesel üretimi teşvik etmeyi, kent ekonomisine katkı sağlamayı ve kırsal kalkınmayı hedeflemekteyiz.4. İnegöl Tarım Fuarımızı İnegöl Belediyesi öncülüğünde, MODEF Fuarcılık ev sahipliğinde, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve tarımsal sivil toplum kuruluşlarının önemli katkıları ile 12-15 Eylül 2015 tarihleri arasında MODEF Fuar Merkezimizde gerçekleştirileceğiz. Fuarımız bu yıl ilk kez T.O.B.B.´nin Uluslararası fuar takviminde yer almaktadır. 12-15 Eylül tarihleri arasında 4 gün boyunca gerçekleşecek olan fuarımızda; 15 adet tarımsal kalkınma kooperatifi İnegöl kırsalında yetiştirilen birbirinden kaliteli ve lezzetli tarım ürünlerini sergileyeceklerdir. Bunun yanı sıra İnegöl´de faaliyet gösteren tarımsal mekanizasyon (tarım makine ve aletleri) satışı yapan firmalar, fidancılık yapan firmalar, süt ürünleri ve bal firmaları, damlama su sistemleri firmaları, peyzaj firmaları ile İnegöl dışından tarım sektörüyle alakalı faaliyet gösteren 14 firma olmak üzere toplamda 56 firma stant açacaktır. Fuarımıza Bursa dışından çeşitli illerden gelecek ziyaretçilerimiz için 95 adet araç tahsis edilmiştir. Şehrimizde; birbirinden güzel, birbirinden farklı meyve ve sebzelerimiz var. Bu topraklar verimli ve bereketli topraklar. Ne ekersek onu en iyi şekilde alabiliyoruz. Bunu tanıtmak ve hacmi genişletmek adına İNTARF Tarım Fuarımızı hep birlikte, İnegöl´ün tüm dinamikleriyle gerçekleştiriyoruz. İnegöl´de, böylesi bir fuarın düzenlenmesi tıpkı mobilyada olduğu gibi İnegöl tarımına büyük bir ivme kazandıracaktır. Fuar, İnegöl tarımının tanıtılması için çok önemli. İyi bir fuar hazırlayıp en iyi sonucu almak için uğraşacağız. Bu vesileyle tüm İnegöllü hemşerilerimizi fuara davet etmek istiyorum. Fuarımızın şimdiden kentimize hayırlı olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum? dedi.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

MODEF´in yapısıyla ilgili söz konusu olan değişimin sorulması üzerine konuşan Aktaş, ?İnegöl Mobilya Sanayiciler Derneği´mizin MODEF Fuarcılık Şirketi ile alakalı bir arzusu var. Bununla alakalı görüşmelerimize devam ediyoruz. Baya ciddi bir aşamaya geldik. İnegöl Mobilya Sanayiciler Derneği hem bizim hisselerimizle alakalı hem de Ticaret ve Sanayi Odamızın hisseleriyle alakalı talip oldu. Bizim konu daha sıcak. Arkadaşlarımızın öncelikle ?Bunu bize bedava verin´ gibi bir talebi oldu. Kanun buna müsaade etmiyor. Nihayetinde burada İnegöl Belediyesi Ekmek Fabrikası (İBEFTAŞ) ortak. Takdir edersiniz ki bir şirketin hissesini devretmek bizim inisiyatifimizle oluşan bir şey değil. Öncelikle Asliye Hukuk´a müracaat ediyorsunuz. Asliye Hukuk´tan bununla alakalı bilirkişi tayin ediliyor ve anca o bilirkişinin tayin ettiği rakam doğrultusunda veriyorsunuz. Onun altında vermeniz, indirim yapmanız asla söz konusu değil. Biz kendilerine bu konuda her türlü vadede yardımcı olacağımızı söyledik ve biz o rakamımızı aldık. Henüz Ticaret Odası o aşamada değil. Onlar da kendi kurullarında, kendi üyeleriyle, yönetimleriyle konuyu değerlendirecekler. Arkadaşlarımızın fuar alanı yapmayla alakalı bir heyecanı var. Kendilerine her türlü desteği ve katkıyı İnegöl Belediyesi olarak vereceğiz. Konu kesinleşmediği için bunu yakında daha detaylı olarak açıklayacağım. Türkiye´de Belediyenin yönettiği bir fuarcılık şirketi falan yok. İnegöl bu konuda bir ilk. Bu zaman zaman eleştirildi. Belediye neden bu işin içinde var denildi. Belediye, Ticaret Odası ve Mobilyacılar Odası ortaklığında asla şahıslara bağlı kalmadan burada yıllara varan bir sinerji oluşturulmuş. Bu rahmetli Hikmet başkan döneminde, ondan önceki Belediye Başkanları döneminde ara ara yapılırmış ama rahmetli Hikmet başkan döneminde daha düzenli olarak yapılmaya başlanmış, ama gayri resmi bir çatıda yapılmış. Fuara mahsus bir araya geliş ve dağılışmış. Bu 2005 yılından itibaren MODEF çatısında örgütlendi. MODEF, uluslararası fuar takvimine girmiş, yurtdışı B2B´ler yaptıran çok güçlü bir şirket haline geldi. Bu sinerji ile alakalı İnegöl´e bundan sonraki süreçte daha fayda veren bir unsur olarak devam etsin isteriz. Bu şirket ne benim ne de başka birinin şahsi malıdır. Bu mobilyacıların malıdır. Biz onlar adına hasbelkader emanetçiyiz. Bundan sonraki süreçte daha sağlıklı, daha aktivitesini artırarak devam etmesi en büyük arzumuzdur. Konular neticeye ulaştığı zaman detaylı bilgi veririm. Temennimiz İnegöl adına en hayırlı neticenin ortaya çıkmasıdır.?dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32