EN KOLAY SINAV

EN KOLAY SINAV

Açıköğetim Fakültesi öğrencileri, hafta sonu öğrenim hayatlarının en kolay sınavına girdi. Yaklaşık 2 bin 500 öğrenci, Bursa çilesinin bittiği dönemde İnegöl’de sınava girmenin kolaylığını yaşadı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in yoğun çalışmaları sonucunda İnegöl’de de yapılma kararı alınan Açıköğretim Fakültesi sınavları, hafta sonu ilk kez ilçemizde gerçekleştirildi. 2 bin 500 öğrencinin Bursa’ya gitme çilesi sona ererken,  sınavlar Cumartesi ve Pazar günü 4 oturumda 7 farklı okulda gerçekleştirildi. Cumartesi günü 250, Pazar günü ise toplam 258 salonda yapılan sınavlarda 508 eğitmen görev aldı. Sınava İnegöl’de giren öğrenciler, Bursa çilesinin bitmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

ÖĞRENCİLER BURSA’YA GİTMEK ZORUNDA KALIYORDU

Sınavların ilk oturumu öncesi Açıköğretim Fakültesi Koordinatörü olan İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan Eskişehir’den gelen yetkililer ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte makamında bir açıklama yaptı. Sınavların İnegöl’de yapılmasını değerlendiren Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, “Açık öğretim fakültesinin sınavları ilk defa bu yıl ilçemizde yapılıyor. Daha önce öğrencilerimiz bu sınav için Bursa’ya gidip gelmek zorunda kalıyorlardı. 2013 yılı içerisinde ilk açık öğretim sınavını İnegöl’de yapabiliyoruz” dedi.

 

8 BİN SINAVA GİRİŞ OLDU

Cumartesi-Pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda sınavların gerçekleştiğini de kaydeden Yıldırımhan, “Sabahki oturumlarda 7 tane okulda, öğleden sonraki oturumlarda 5 tane okulda sınav yürütülecek ve tamamlanacak. Her bir sınav için görevlendirilen hocalarımız var öğretmenlerimiz var. Cumartesi sabah için 300, Pazar öğleden sonrası için 200 aşağı yukarı 1000 kadar öğretmenimiz görevlendirildi. Sınava giren öğrenci sayısı da günlere göre değişebiliyor. Cumartesi sabah 2 bin 169 öğrenci sınava giriyor. Öğleden sonra 2 bin 213, Pazar günü sabah bin 327 ve öğleden sonra ise bin 440 öğrenci sınava giriyor. Böylelikle aşağı yukarı 7 bin 500-8 bin civarında sınava giriş söz konusu oluyor” diye konuştu.

 

SINAVA DAHA RAHAT GİRİYORLAR

Sınavlar İnegöl’e alınmadan önce öğrencilerin Bursa’ya gidip sınavlara orada girdiklerini hatırlatan Hikmet Sami Yıldırımhan, “Şimdi İnegöl’de daha rahat bir şekilde sınava giriyorlar. Hem zahmetten kurtarmış oluyorlar, hem masraftan kurtarmış oluyorlar, hem daha kısa zaman süresinde sınava girmiş oluyorlar. Bu da okumalarını kolaylaştırıyor. Bundan sonra sınava girenlerin sayısı da artmış olacaktır. Biz aynı zamanda İnegöl’de açık öğretim okuyan arkadaşlara akademik danışmanlık da yapıyoruz. Kasım ayının 9’undan itibaren başlayan ve bu ay sonuna kadar sürecek olan bu dönem için görmüş oldukları derslerin burada uygulamasını yaptırıyoruz. İsteyen arkadaşlar ücretsiz olarak İnegöl Meslek Yüksek Okulunda sayfamızda ilan ettik diğer yerlere de ilan ettik, istedikleri derse giriş yapabilirler. İlk defa olduğu için duymayan arkadaşlar olabilir. Bu da açık öğretim sınavına giren öğrencilerimiz açısından önemli bir hizmet. Onların başarılarını arttıracak olan bir hizmettir. Bilmeyen Bursa’yı tercih eden öğrenciler olabilir ama iyi duyurabilirsek bundan sonraki süreçte Bursa’ya gidenlerin sayısı gittikçe azalacak ve bitecektir” açıklamalarında bulundu.

 

BABA KIZ BİRLİKTE OKUYORLAR

Öğrenciler de sınavların İnegöl’e alınmasından son derece memnun. Sınava kızı ile birlikte İMYO’da giren Abdulselam Güleç sınavların İnegöl’e gelmesinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi. “Bursa’da olsaydı sınavlara girmezdik” diyen Güleç, “Bursa’ya gidip gelmesi zor oluyor. Adalet Meslek Yüksek Okulunu okuyacağız. Kızımla şu anda tatlı bir yarış halindeyiz. İkimizde aynı okula kayıt yaptırdık, bize büyük kolaylık oldu” şeklinde konuştu.

 

ERKAN DÖNMEZ’DE SINAVA GİRDİ

Sınava girenler arasında tanıdık simalar da vardı. Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez de bunlardan biri. Başkan Dönmez, sınavların İnegöl’de olmasının büyük bir kolaylık olduğunu ifade ederek; “Bursa’ya gidip sınava gireceğimiz okulu aramak zorunda kalmıyoruz. Bu şekilde herkes rahatça eğitimlerine devam edebilecek” dedi.

 

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Sınava giren diğer öğrenciler ise Bursa’ya gitmekten kurtulmanın sevincini yaşadılar. Sabah güneş doğmadan kalkıp Bursa yollarını tutmadan, zamanında kalkıp bildikleri okullarda sınava girmenin psikolojik olarak kendilerini rahatlattığını ve derslere daha kolay konsantre olduklarını belirten öğrenciler, sınavların İnegöl’de yapılmasıyla birlikte büyük bir rahatlığa kavuştuklarını vurguladılar. Ayrıca sınavların İnegöl’e alınmasında emeği geçenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

 

BAZI ÖĞRENCİLER SINAVA YİNE BURSA’DA GİRDİ

Sınavların İnegöl’e alınmasına rağmen yine Bursa’da sınava girmek zorunda kalan öğrenciler de vardı. Sınavın İnegöl’de yapılacağını bilmeyen ya da sınav merkezini ‘İnegöl’ olarak değiştirmeyen öğrenciler, Cumartesi ve Pazar günü sabahın erken saatlerinde yine Bursa’nın yolunu tuttu. Yetkililer, öğrencilere bir sonraki sınav öncesi muhakkak sınav merkezlerini İnegöl’e aldırmaları konusunda uyardı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68