EN ÖNEMLİ SORUN AHLAK VE MANEVİYAT EKSİKLİĞİ

EN ÖNEMLİ SORUN AHLAK VE MANEVİYAT EKSİKLİĞİ

Saadet Partisi Gençlik Kolları divan toplantısında konuşan Saadet Partisi İnegöl İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Akdağ, bugünün gençlerinde görülen en önemli sorunun, ahlak ve maneviyat eksikliği olduğunu söyledi.

Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları, Ekim ayı daraltılmış ilçe divan toplantısını geçtiğimiz akşam parti lokalinde gerçekleştirdi. Yapılan İlçe Divan Toplantısına İlçe Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, Belediye Meclis Üyeleri Özgür Öztürk ve Ayhan Baygın, Gençlik kolları başkanı Ramazan Akdağ ve Gençlik Kolları birim başkanları katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan divan toplantısında Milli Görüş lideri Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile alakalı 15 dakikalık bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Gençleri Sıkıntılarından Kurtarmak İçin Projeler Geliştiriyoruz

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Akdağ, İnegöl Gençlik Kolları olarak, tüm İnegöl gençliğini gerek manevi, gerekse sosyal olarak yaşadıkları sıkıntılardan kurtarmak için projeler geliştirdiklerini belirterek; “Bu projelerimizi zaman zaman kamuoyunda paylaşıyoruz. Ancak bugün en önemli sorun, maalesef ahlak ve maneviyat eksikliğidir. Ailelerinin bin bir güçlükle okuttukları, her türlü maddi imkânları seferber ettikleri evlatları, maalesef manevi yönden doyurulmadıkları için sürekli tatminsiz,  hayatın sorumluluklarından, kulluk şuurundan uzak bir yaşantı içerisindedir. Ancak belirtmek isteriz ki, bu olumsuzluklar bizi yıldıran engeller değildir. Bunlar bizim amacımız doğrultusundaki çalışmalarımızı gayretlendiren etkenlerdir. İşte bizler gençlik kolları olarak, bu problemlerin çözülmesi için gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bu çalışmamızı da işte buradaki ekibimiz ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Milletimiz Teknoloji Ve Müspet İlimlerden Uzaklaştırıldı

Gençlik Kolları başkanının konuşmasının ardından kürsüye çıkan Belediye Meclis Üyesi Özgür Öztürk ise, teknoloji ve bunun İslam Medeniyetindeki yeri hakkında bilgi verdi. Öztürk yaptığı konuşmada şu ana kadar yapılan teknolojik icatların tamamının eskiden İslam alimleri tarafından bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Milletimiz planlı bir şekilde teknolojiden, müspet ilimlerden uzaklaştırıldı. Bunun örneklerini Osmanlının son döneminde görüyoruz. O dönemdeki politikalar ilim çalışmalarını bir gerileme gerekçesi olarak gösterdi. Cumhuriyet döneminden sonra da, bu politikanın etkileri devam etti. Ancak Prof. Dr. Necmettin Erbakan, bunun farkına vardı. MNP, MSP dönemlerinde gerçekleştirdiği ağır sanayi hamlesiyle bunun önüne geçti.”

Hak İçin Fedakârlık Yapmak Da Vardır, Batıl İçin Fedakârlık Yapmak Da

Son olarak söz alan Salih Berber ise, fedakârlık ile alakalı bir konuşma yaptı. Herkesin bir şeylere ulaşması için fedakârlık yaptığını belirten Berber, “Sizler bu akşam buraya bazı şeylerden fedakârlık yaparak geldiniz. Buraya gelme amacınız ise hayırlı hizmetler gerçekleştirebilmek. Ama şu anda başka yerlerde batıla hizmet etmek maksadıyla da fedakârlık yapıp bir araya gelenler, toplantı yapanlar var. Onların yaptığı da fedakârlıktır. Sonuç olarak fedakârlık yapmak deyince, sadece olumlu şeyler aklımıza gelmemelidir. Hak için fedakârlık yapmak da vardır, batıl için fedakârlık yapmak da. Bu Kuran-ı Kerim’deki oku emri gibidir. Evet, Kuran-ı Kerim oku diyor. İlmi farz kılıyor ama sadece oku demiyor. ‘Yaradan rabbinin adıyla oku’ diyor. Sizler de elbette amacınıza ulaşmak için fedakârlık yapacaksınız. Burada önemli olan amacınızın doğru olmasıdır. İşte o zaman yaptığınız fedakârlık, Allah katında değer kazanacaktır” dedi..

Divan toplantısının sonunda ise Gençlik Kollarına yeni üye olan Sezgin Zeybek’e Salih Berber ve İlçe Gençlik Kolları başkanı tarafından rozet takıldı.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04