EN ZOR RAKİP BURSASPOR

EN ZOR RAKİP BURSASPOR

İnegölspor kalecisi Ali Türkan, Ziraat Türkiye Kupasında eşleştikleri Bursaspor’un kupa maçlarına önem verdiğini ve as kadro ile çıktığını belirterek en zor rakibi seçtiklerini söyledi.

İnegölspor’un sezon başında kadrosuna dâhil ettiği ve başarılı grafiği ile ilk 11’deki yerini sağlamlaştıran Ali Türkan kendisi ve takımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İnegölspor’a transfer oluş hikâyesini anlatan Ali Türkan, “Geçen sezon Hatayspor ile 16 maça çıktım. Play-Off finalinde Fethiyespor karşılaşmasında kaleyi ben korudum. Sezon sonunda sözleşmem bitti ve bazı takımlarla görüşmelerim oldu. İnegölspor’u tercih etmemin sebebi ise yıllardan beri önemli futbolcular yetiştirmiş olması. Benim yaşım da henüz 26 ve İnegölspor’dan daha kolay yükselebileceğimi düşündüm. Çünkü burada sürekli göz önündesiniz. Herkes sizi izleyebiliyor. İstanbul’a yakın, Ankara’ya yakın, Bursa’ya çok yakın. Bu faktörler İnegölspor’a gelmemde etkili oldu. Tabi birde Teknik Menejerimiz İsmail Güldüren İnegölspor’a gelmemde büyük rol oynadı. Tüm bunları topladığımda İnegölspor’u seçtim ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi gün geçtikçe daha iyi anlıyorum” dedi.

 

‘ÇOK MÜCADELECİ BİR LİG’

İnegölspor’un deplasman karnesini değerlendiren Ali Türkan, “Dış sahada çokta iyi maçlar oynamıyoruz. Tek galibiyetimizi Gaziosmanpaşa karşısında aldık ve o maçın dışında galibiyetimiz yok. Şampiyonluk için deplasmandan daha çok puan almalıyız. Açıkçası psikolojik olarak bir baskı oluşmaya başladı üzerimizde. Deplasmanda ilk 15 dakikada gol yeme gibi bir sorunumuz da var. Golü yediğimiz andan itibaren rakipler kapanıyor. Burası çok mücadeleci bir lig. Koşmayan mücadele etmeyen bir takım yok. Herkes sonuna kadar mücadele ediyor. Golü yedikten sonra pozisyon bulmakta zorlanıyoruz. Buda bizde bir psikolojik baskı oluşturdu” diye konuştu.

 

‘İLK HEDEF DEPLASMANDA TOKAT GALİBİYETİ’

İlk devrede son 2 maçlarının kaldığını hatırlatan Türkan, “Bundan sonra devre arasına 2 maçımız kaldı. İlk hedefimiz Tokatspor’u deplasmanda yenmek olacak. Hava ve zemin şartları bizi çok zorlayacaktır. Tokatspor’a karşı geçen sezon oynadım. Tehlikeli bir takım. Bu maç bizim için bir kırılma ve çıkış maçı olacaktır. Kazandığımız takdirde çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Tokat’tan 3 puanla dönersek yeniden toparlanır ve şampiyonluk için gereken puanları toplayabiliriz. Şu anda tek düşüncemiz devre arasına 6 puanı alarak girmek olacak. Bunu başarabilecek güçteyiz” şeklinde konuştu.

 

‘BU KARŞILAŞMALAR BİZİM İÇİN VİTRİN MAÇLARI’

İnegölspor’un Türkiye Kupası’nda aldığı başarılı sonuçlara değinen Ali Türkan “Bu sezon kupada çok iyi maçlar oynadık. 3. turda Kasımpaşa’yı elediğimizde herkes bizden söz etti. Süper Lig’in güçlü ekiplerinden birisine karşı oynamak bizde de ayrı bir motivasyon oluşturdu. Ardından Gaziantepspor ile eşleştik ve 4. turda onları da elemeyi başardık. Bu maçlarda takım olarak iyi mücadele ettik ve iyi oynadığımızı düşünüyorum.  Tabi tüm Türkiye alınan başarılı sonuçların ardından sizden söz ediyor. 2 tane Süper Lig takımını elemek kolay bir iş değil. Biz bunu başardık. Açıkçası bu maçların atmosferi çok daha farklı oluyor. Bu karşılaşmalar bizim için vitrin maçları. Elimizde olmadan ekstra motivasyon kaynağı oluyor ve her şeyinizle maça konsantre oluyorsunuz. Bizim kupada çok fazla bir iddiamız yoktu. Ancak aldığımız sonuçların ardından 5. tura yükseldik ve gruplara kalabilmek adına önümüzde tek bir engel kaldı” diye konuştu.

 

‘EN ZOR RAKİBİ ÇEKTİK’

Son olarak Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Bursaspor ile eşleştiklerini hatırlatan ve ‘Kim gelirse gelsin Bursaspor gelmesin şeklinde düşünüyorduk’ diyen kaleci Ali Türkan; “Çünkü Bursaspor kupa maçlarında iddiasını ortaya koydu ve maçlara as kadrosuyla çıkıyor. En zor rakibi çektik diyebilirim. Maçın İnegöl’de olmaması da bizim için ayrı bir dezavantaj. Ama Bursa’da bizim için deplasman niteliğinde olmayacak. Taraftarlarımızın bizi o maçta yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Dostluk çerçevesi içerisinde bir maç olmasını temenni ediyoruz. O maçta gruplara kalmak için mücadele edip, varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Gruplara kalmak istiyoruz. Bursaspor’un gücünün farkındayız ama kupa maçlarında birçok favori elendi. Biz de 2 tane Süper Lig takımını eledik. 3’üncüsü neden olmasın” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32