www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

En anlamlı yarışma

En anlamlı yarışma

İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuma yarışması” düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışması dün saat 10.00'da Sani Konukoğlu Camii'nde düzenlendi. 2 kategoride düzenlenen yarışmada 18 yaş altı kategorisinde 4, 18 yaş üstü kategorisinde ise 13 olmak üzere toplamda 17 kişi boy gösterdi. Müftü Bayram Canbey'in yanı sıra Vaiz İsmail Yıldırım ve Vaiz Rukiye Narman da yarışmanın jüri üyeliğini yapan isimleri oldular.

 AMAÇ KURSLARI TANITMAK

Gerçekleştirilen program öncesinde bir konuşma yapan Müftü Bayram Canbey, 2014-15 eğitim öğretim yılının sonunda geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Kur'an Kurslarımızda, Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışması yapıyoruz. Bugün bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu yarışmanın amacı; Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an Kurslarını tanıtmak, Kur'an Kurslarımıza ilgi ve alakayı çekmek, Kur'an Kurslarımızda okuyan öğrencilerin daha düzgün bir şekilde Kur'an okumalarını teşvik etmek maksadıyla tertip edilen bir yarışmadır. Bu yarışma Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle değildir. Kutlu Doğum Haftası'ndan ayrı, genelde yılsonuna doğru Nisan ayında yapılan yarışmalardan bir tanesidir. Bu vesileyle bugün böyle bir yarışma yapıyoruz. Yarışmamız; 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere 2 kategoride gerçekleştiriliyor. Bayanlar ayrı erkekler ayrı olarak planlanmıştır. 18 yaş altında yarışmaya katılan tek bir kızımız var. Erkekler kategorisinde yarışmaya katılan 3 tane öğrencimiz var. 18 yaş üstü bayanlar kategorisinde yarışmaya katılacak olan 13 tane öğrencimiz var” dedi.

 Canbey konuşmasının sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yarışmada yapılacak olan puanlama kriterlerinden bahsederek sözlerine son verdi.

 Yarışmada boy gösteren öğrenciler Canbey'in konuşmasının ardından sırayla Kur'an-ı Kerim okudular.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02