www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ENDÜSTRİYEL ATIKLAR ER-KA'NIN

ENDÜSTRİYEL ATIKLAR ER-KA

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile Er-Ka Geri Dönüşüm firması arasında imzalanan protokol gereğince İnegöl mobilya sanayindeki endüstriyel atıkların Er-Ka tarafından toplanacağı belirtildi.

Dün saat 13.00'da İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile Er-Ka Geri Dönüşüm firması sahibi Serhat Kılınç arasında imzalanan protokol sonucunda mobilya sanayindeki endüstriyel atıkların Er-Ka tarafından toplanması karara bağlandı.

 TOPLAMASI ER-KA'DAN, GERİ DÖNÜŞÜMÜ STARWOOD'TAN

2014 yılı başlarında hava kirliliği ile ilgili Valilik nezdinde İnegöl Kaymakamlığı'nda bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl'de çevre ve hava kirliliği ile ilgili yetkili ve sorumlular o toplantıda bulunmuştu. İnegöl'ün hava kirliliği değerlerinin çok yüksek olduğu tespit edildi ve bunun da başlıca sebepleri de endüstriyel atıklardı. Bunlardan birinin de bizim mobilyacılarımızın sunta parçaları ve sünger parçalarının ısınma amaçlı yakılmasından dolayı olduğu tespit edilmiştir. Bu kademeden sonra bu atıkların yetkili firmalarca toplanıp yakılarak imha edilmesi gerekiyor. Bunu toplayacak firmaların da yakacak firmaların da lisanslı firmalar olmaları gerekiyordu. Bu prosedürler İnegöl'de tamamlandı. Bu prosedürü Er-Ka Geri Dönüşüm Firması belgelerinin hepsini tamamladı. Starwood firması da yakmak için bütün lisanslarını aldı, muhtemelen tamamını Starwood firmasında geri dönüşüme verecekler. Bizim mobilyacılarımızdan isteğimiz Er-Ka firmasıyla imzaladığımız protokolü iyi araştırsınlar. Mobilyacılarımızla çok yakın bir zamanda toplantı yapacağız. Bu toplantıda birebir sorulara da cevap verilecek. İnşallah İnegöl'ümüze hayırlı olur. Cezaları çok yüksek. Artık İnegöl'de gelişigüzel olarak endüstriyel atıklarını bir yerlere atamazlar. Görsellik açısından da çok önemli. İnegöl artık bir sanayi şehri fakat günden güne gelişen sanayimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak bir yeri oldu. Bu insanlarımıza da daha güzel bir İnegöl göstermeliyiz. İnegöl'ümüzü yalnız mobilyası ve köftesi ile değil temizliği ve çevre düzenlemesiyle de hatırlamalarını isteriz. Her mobilyacı, her vatandaş buna uymalıdır. İnegöl hepimizin. İnşallah iyi sonuçlar alırız. İnegöl'ümüze de bir faydamız olur” dedi.

 DAHA TEMİZ BİR KIŞ GEÇİRECEĞİZ

Yapmış oldukları protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak bir konuşma yapan Er-Ka Geri Dönüşüm Firması Yetkilisi Merve Haraslı, Buradaki amacımız, esas problemimiz olan İnegöl'ün hava kirliliğini sıfıra indirebilmektir. Bu konuda zaten ERKA Atık Yönetimi olarak lisanslı araçlarımız mevcuttu. Mevcut olan lisanslı araç firmamızı yeni araçlar ekliyoruz, eklemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda İnegöl'deki mobilya üreticileriyle, ahşap atık oluşturan atık üreticileriyle yeni kontejnır ve araç ekipmanlarımızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Starwood'un tehlikeli atık geri kazanım ve tehlikeli atık bertaraf konularında lisansları bulunuyor. Biz de Starwood'a bunları teslim ederek, nakliye işlemlerini gerçekleştirip geri kazanımlarını sağlamış oluyoruz. Hava kirliliğini bir nebze de olsa önümüzdeki kış daha az yaşacağız” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25