www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Enes´in projesi Türkiye birincisi

Enes´in projesi Türkiye birincisi

Özel Kosova Fen Lisesi öğrencisi Enes Kağan Öztürk´ün hazırladığı ?Atığın Enerjisi? projesi yüzlerce projenin katıldığı 5. Deney Mektebim Bilim ve Proje Yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Atığın enerjisi projesinin içeriğini anlatan Enes Kağan Öztürk;  ?Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülkedir, bunun yarıdan fazlasını ithal etmekteyizbu da ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Bu proje sayesinde özelliklesanayi ve ev sektöründeki enerji ihtiyacının belirli bir kısmı evsel atıkların yanması ile gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu da ülkemizin enerji sektöründe dışa bağımlılığı azaltıp ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır? diye konuştu. 

Özel Devrim Kosova Fen Lisesi Müdürü Erol Baştürk de: ?Okulumuzun açıldığı ilk yılında projemizin İstanbul´daki yarışmada Türkiye Birincisi seçilmesinden büyük mutluluk duydum. Biz okul olarak STEM eğitimine ve proje çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Geleceğin globalleşen dünyasında öğrencilerimizin dünya ile rekabet edip hak ettikleri yeri almaları için gerek okul idaresi olarak gerekse öğretmenlerimiz olarak her türlü imkânı öğrencilerimize sunuyoruz. Projede emeği geçen öğrencimiz Enes Kağan Öztürk´ü ve ona her türlü desteği veren Fizik, Kimya ve Biyoloji öğretmenlerimizi yürekten kutlarım. Bunu bir başlangıç olarak görüyor ; yeni yeni projelere imza atacağımıza gönülden inanıyorum? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22