Engeller Bir Bir Aşılıyor

Engeller Bir Bir Aşılıyor

İnegöl Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan halı dokuma kursunda eğitim gören engelli çocuklar, yaptıkları işler sonucunda kazandıkları yevmiyelerle gelir elde ediyorlar.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR İşbirliğinde eski halk eğitim binasında oluşturulan halı dokuma atölyesinde 21 kursiyerden 5´i olan engelli öğrenciler, halı dokuyarak gelir elde ediyor ve ailelerine katkıda bulunuyorlar. Bir haftalık eğitim sonucunda halı dokuma tezgâhının başına geçen engelli öğrenciler, usta işi eserleri ortaya çıkarmaya başladılar. Yetenekli öğrencilerin 3 ay içinde tamamlayacakları yün halılar, Amerika´ya satılacak.

KAYBOLMAYA YÜZ TUTAN MESLEK YENİDEN CANLANIYOR

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Seçkin Acar, ?Eski binamızı hayırseverler desteğimizle eski binamızda tadilat yaptık. Eski binamızda çeşitli kurslar düzenliyoruz. Bu binamızda aynı zamanda 23 yaş üstü engelli kursumuz var. Burada kaybolmaya yüz tutmuş halı dokuma kursunu açtık. Engelli bireylerimizi normal yetişkin bireylerimizle entegre edip halı dokuma kursu açtık. Hayırsever destekleri ile Halı dokuma atölyesi oluşturduk. İŞ-KUR ile yaptığımız protokol sonucunda 21 kursiyerimizle birlikte yün halı dokuma kursumuzu başlattık? dedi.

YEVMİYE VERİLİYOR

İŞ-KUR tarafından kursa katılan engelli ve yetişkin kursiyerlere belli bir miktar yevmiye ödediğini açıklayan Acar, engelli gençlerin de bu kursta sarf ettikleri emeklerle kazandıkları parayla ev bütçesine katkı sağladıklarını ifade etti.

YETİŞKİN KURSİYERLER KADAR YETENEKLİLER

Halı dokuma kursu için 23 yaş üstü engelli kursundaki kursiyerler arasında yetenekli engelli öğrencileri seçtiklerini aktaran Acar, ?Engelli çocuklarımız da bir haftalık eğitimde halı dokumayı öğrendiler. Yetişkin kursiyerlerimiz kadar yetenekliler? diye konuştu.

Müdür Yardımcısı Acar, Engelli öğrencilerin katıldığı halı dokuma kursunun Türkiye´de bir ilk olduğunu da bildirdi. 

AMERİKA´YA İHRAÇ EDİLECEK

Öte yandan İnegöl´ün İhsaniye Mahallesi´ndeki ipek halı dokuma kursu da devam ediyor. İhsaniye Mahallesi´nde İnegöl Halk Eğitim Merkezi, İŞ-KUR ve BUSMEK işbirliğinde açılan ipek halı dokuma kursundaki 12 kursiyerler, el becerileri ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleği icra ediyorlar. İhsaniye Mahallesi´ndeki kurstan bahseden İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Seçkin Acar, ipek halı dokuma kursunun devam ettiğini, her iki ayrı kursta üretilen yün ve ipek halıların BUSMEK aracılığıyla Amerika´ya ihraç edilerek satılacağını da sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22