ENGELLERİ AŞMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

ENGELLERİ AŞMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

Beyazay Derneği tarafından ‘Birlikte Yürüyoruz’ sloganıyla Türkiye genelinde başlatılan yürüyüşlerin İnegöl ayağı, dün büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Beyazay Derneği tarafından yaklaşık 5 ay önce başlatılan ve 3 yıl sürecek olan ‘Birlikte Yürüyoruz’ isimli kampanya, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Kampanya için oluşturulan ‘Fati’ karakteri de çocukların ilgi odağı haline geldi. Büyük beğeni toplayan ve farkındalık yaratan kampanya kapsamında dün İnegöl’de de engelli öğrenciler için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe sadece engelli öğrenciler değil, tüm öğrenciler katıldı.

 Engelli vatandaşların engellerini aşmaları ve toplum içerisinde normal bir vatandaş gibi yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla Beyaz Ay Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen ‘FATİ ile birlikte yürüyoruz’ projesinin İnegöl ayağı, renkli görüntülere sahne oldu. İnegöl’de yapılan yürüyüşe ‘Fati’ karakteri katılmadı, ama yürüyüş boyunca öğrenciler Fati’nin yokluğunu aratmadılar. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Yakşi’nin yanı sıra engelli öğrencilerin de katılım gösterdiği yürüyüş, Uzun Sokak’tan başlayarak Atatürk Anıtı önüne kadar sürdü.

“İNSANLARIN GÖNÜLLERİNDE, KALPLERİNDE VE BEYİNLERİNDE ENGEL OLMASIN”

Yürüyüşün son bulduğu anıt önünde bir açıklama yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Yakşi, ‘FATİ ile birlikte yürüyoruz’ projesinin ilk uygulaması olan yürüyüş kısmını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün özellikle Türkiye Beyaz Ay Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde bulunarak ülkemizde bulunarak özellikle görme engelli vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın engellerinin ortadan kaldırılması, görmelerinin sağlanması çok mümkün olmayacağına göre öyle ortamlar, öyle farklı çalışmalar içerisine girmeliyiz ki onların bu engelinin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamalıyız. Tabi farklı engelleri olan insanlarımız var, gençlerimiz var. İnsanların gönüllerinde, kalplerinde ve beyinlerinde engel olmasın. Yoksa yapacağımız çalışmalar ile yürüme konusunda engeli olan, duyma konusunda, konuşma konusunda, görme konusunda ya da zihin konusunda engeli olan insanlarımızın aslında hiçbir engeli yoktur yeter ki beyinlerimizdeki engelleri aşalım ve normal toplum içerisinde herkes gibi bir birey halinde onların da mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşama ortamlarını oluşturalım. O zaman hiçbir problem ve sıkıntı kalmayacaktır diyorum. Ben önce Beyaz Ay Derneği’ne, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na, İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze bu güzel çalışmayı başlattıkları için teşekkür ederim” dedi.

‘ÇOK DUYGULANDIM’

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Yakşi’nin konuşmasının ardından söz alan Fikret Gönüllü adlı vatandaş ise, geçirdiği kangren hastalığı sonucu iki ayağını da kaybettiğini ifade ederek, proje kapsamında yürüyen çocukları görünce çok duygulandığını belirtti. Gönüllü, asıl engelin engelli vatandaşlarda değil, onların engelli olduğunu düşünenlerde olduğunu söyleyerek, bugüne kadar kendisine destek veren eşine teşekkür etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07