ENGELLİ ÖĞRENCİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇİYOR

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇİYOR

İnegöl’de bulunan 700 engelli öğrencinin diş taraması başladı. İnegöl Diş Hastanesi ve Devlet Hastanesi işbirliğinde yapılan taramalar 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek.

 

İnegöl’de bulunan engelli öğrencilerin diş taraması başladı. İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile İnegöl Devlet Hastanesi işbirliğinde yürütülen çalışmayla 2013-2014 eğitim öğretim yılına kadar 700 engelli öğrenci diş taramasından geçecek. Dişlerinde sorun olan öğrenciler belirlenip ilgili sağlık kurumlarına yönlendirilerek tedavileri gerçekleştirilecek.

 

Dün Eğitim Uygulama okulunda devam eden diş taramalarını AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve Diş Hastanesi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu da takip etti.

 

ENGELLİ ÇOCUKLARA YERİNDE HİZMET

Okulda yapılan taramalar hakkında bilgi alan ve öğrencilerle buluşan Şahin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hüseyin Şahin, “Sosyal bir projenin startı bugün verildi. Sağlık Bakanlığının gözetiminde İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve İnegöl Devlet Hastanesinin ortaklaşa hareket etmesiyle başlatılan çalışmayla engellilerimizin ağız ve diş sağlığı taraması yapılıyor. Engelli çocuklarımızı hastanelere çağırmadan yerinde muayene ve kontrollerini yapıyoruz. İnegöl’ümüz ve Bursa’mız sağlık konusunda Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin desteklerinden ve hizmetlerinden faydalanıyor. Devlet Hastanesinde hekim sayısını elimizden geldiği kadar zenginleştirmeye çalışıyoruz. Yapılan bu faaliyetle engellilere uzanan bu elin öpülesi bir el olduğunu ifade etmek istiyorum. Engelli öğrencilerin eğitimine önem veriyoruz. Bunun baş mimari başbakanımızdır. Bu yapılan hizmetler asil milletimize aittir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnegöl her şeyin en iyisine layık. Sağlık konusunda en iyi noktaya ilerliyoruz” dedi.

 

Engellilerin diş taramasını gerçekleştiren Dr. Hasan Güleryüz ise, “Engelli öğrencilerin birçoğu hastanede tedavi göremiyor. Yâda Bursa’ya gönderiliyordu. Ekonomik olarak bunu karşılayamayan bireyler var. Zaman problemi olanlar var. Bu nedenle bizde bir çalışma başlattık. Çalışmayla çocukların bulunduğu yerde bire bir ağız ve diş sağlığı taramasını yapacağız. Devlet Hastanesiyle yapılan protokolle haftada bir gün genel anestezi ekibiyle birlikte devlet hastanesini tahsis ediyorlar. İhtiyacı olan engelli hastaların da tedavilerini genel anestezi adı altında yapabiliyoruz. Bu çalışma sadece engellilere yönelik” diye konuştu.

Ayrıca ziyaret sırasında protokol üyeleri engelli öğrencilere diş fırçası ve diş macunu da hediye etti.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24