ENGELLİ ÖĞRENCİLER MÜZEYİ GEZDİ

ENGELLİ ÖĞRENCİLER MÜZEYİ GEZDİ

İnegöl Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği’nin bünyesinde açılan çinicilik kursunun engelli öğrencileri, İnegöl Belediyesi organizasyonuyla Kent Müzesini gezdi.

Dernek Başkanı Yusuf Tetik, dernek psikologu Ercan Turhan, çinicilik usta öğreticisi Sonay Camgöz ve aileleri ile birlikte Kent Müzesini gezen 22 engelli öğrenci, İnegöl tarihini yakından inceledi. Engelli öğrenciler kendilerini müzede ağırlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la sohbet etme imkanı buldular. Engelli öğrenciler kursta kendilerinin yaptığı çini işlemeli tabağı Başkan Alinur Aktaş’a hediye ettiler.

Engelli öğrencilerin topluma kazandırılması noktasında hedeflerini dile getiren Dernek Psikologu Ercan Turhan, “Bu çocukların toplum tarafından terk edilmiş olmaları, sokakta yaşadığı problemler, okulda arkadaşlarıyla yaşadıkları problemler üzerine başarı temelli bir anlayış geliştirmeye çalışıyoruz. onların kendilerini değerli hissetmelerini, başarılı hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Şu ana kadarki gidişat gayet memnun edici. Büyüklerimizden de gayet güzel destek buluyoruz. Bir takım etkinliklerle bu çocuklara olumlu duyguları aşıladığımızı düşünüyoruz. Bunun bir parçası olarak ortaya bir ürün koyarak kendilerini daha iyi hissetme yolunda ilerliyorlar. İnşallah daha güzel başarılara imza atacağız.” dedi.

İnegöl Belediyesi organize ettiği program doğrultusunda Kent Müzesi gezisi takriben engelli gençler için yemek ve İnegöl AVM’de eğlence düzenlendi. Programın devamında Alanyurt Emniyet Noktası, İnegöl İtfaiyesi ve hayvan barınağı ziyaret edildi.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04