ENGELLİ ÖĞRENCİLER ÖZDİLEK’TE EĞLENDİ

ENGELLİ ÖĞRENCİLER ÖZDİLEK’TE EĞLENDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları İZED öğrencilerinin Özdilek misafirliği ile devam etti. Dün aileleri ile birlikte Özdilek’in misafiri olan engelli öğrenciler, yemeğin ardından oyuncakların ve bahçenin tadını doyasıya çıkardılar.

3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlamaları, engelli vatandaşlarla yapılan etkinliklerle devam ediyor. İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) öğrencileri, dün Özdilek A.Ş’nin misafiri oldu. Gruplar halinde Özdilek’te yemek yiyen ve star parkta doyasıya eğlenen engelli öğrenciler, günün tadını çıkarırken, gün boyu devam eden etkinliklerde toplamda 120 öğrenci Özdilek’in misafiri oldu. İZED Başkanı Halil Peynirci, her yıl geleneksel olarak yapılan 3 Aralık dünya engelliler günü yürüyüşü ve Hayal Kafede yapılan eğlence programının ardından Özdilek’e misafir olduklarını söyledi. Peynirci, “Engelli vatandaşlarımızı bu yıl da unutmayan Özdilek A.Ş’nin misafirperverliğinde, 120 öğrencimize çeşitli ikramlarda bulunuldu ve star parkta güzel bir gün geçirdik. Bu etkinlikte bize destek veren Özdilek A.Ş İşletme Müdürü Ömer Hamurcu’ya, Özdilek personeline ve Hüseyin Özdilek’e teşekkür ediyorum. Bu arada Özdilek’in de 9. yılını kutluyorum” dedi.

 

Özdilek A.Ş müşteri danışmanı ve gün boyu engelli öğrencilerin rehberliğini yapan Tuğba Çalışkan ise, 3 Aralık Dünya Engelliler günü olması sebebi ile İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği öğrencilerini misafir etiklerini belirterek, “Kardeşlerimizin gönüllerince eğlenebilmesi ve unutulmadıklarını hatırlatmak asıl amacımızdı. Bu anlamlı güne özel olarak, star park oyun alanında, kafeterya da ve bahçede gönüllerince eğlenebilmeleri için imkan sağladık. Onların zihinsel ya da bedensel engelleri olmaları, toplumdan ayrı kalacakları, soyutlanacakları anlamına gelmez. Onların zihinsel ya da bedensel engelli olmaları bir engel değildir. Asıl engel olan toplumun onları yılda bir kez hatırlamaları, gereken desteği ve önemi gerektiği gibi vermemeleri. Bizler, Türk milleti olarak duyarlı, birbirine bağlı, bir milletiz. Bu konuda desteğimizi engelli kardeşlerimizden esirgemeyelim” diye konuştu. Engelli öğrenciler oyuncakların tadını çıkarırken, yanlarında gelen aileleri de en az onlar kadar mutlu oldular.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22