"ENGELLİ RAMPALARI YAYGINLAŞTIRILMALI"

İnegöl Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Semih Özsaraç, “İnegöl’deki tüm bina ve çarşı girişlerine, hiç olmazsa zemin katlarına engelli girişinin rahatlıkla yapılması için rampa ve düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı ile birlikte, İnegöl Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan engelli rampaları ile ilgili açıklama yapan Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Semih Özsaraç, 3 Aralık Engelliler günü nedeniyle İnegöl’de yapılan programları düzenleyen ve katılan kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

 Özsaraç, bu tür programların İnegöl’deki birçok engelli ve ailelerinin kabuğundan çıkarak bir ölçüde topluma uyum sağlamaları adına birer sebep olduğunu kaydederek, “Bizlerde Kent Konseyinin Engelliler Çalışma Grubu olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü göz önünde bulundurup, İnegöl Belediyesi’ne tavsiye niteliğinde bir dilekçe verdik. Dilekçemizde ilk olarak Atatürk Bulvarında ki kaldırımlardan, engelli vatandaşlarımızın daha kolay yararlanabilmeleri için gerekli yerlere engelli rampaları yapılıp önceden yapılıp ta tahrip olmuş olan rampalarında elden geçirilmesi noktasında tavsiyelerimiz vardı. Belediyemizde hızlı çalışarak İnegöl’ümüzün en güzel ve en işlek yeri olan Atatürk Bulvarını AB şehirlerinde görülebilecek ölçüde itinayla hazırladı. Kaldırım çıkışları yumuşak inişlerle yola bağlanarak gerekli işaretler konuldu. Belediyemize yapmış olduğu bu çalışma doğrultusunda bir kez daha teşekkür ederken örnek çalışmalarını ilçemizdeki gerekli olan diğer caddelerimizde de yaygınlaştırılmasını rica ediyoruz. Yapılan bu örnek çalışmaların engelliler tarafından rahatça kullanabilmeleri konusunda da vatandaşlarımızdan ricamız, araç park durumlarında mevcut yerlere araçlarını park etmemeleri park edenleri de uyarmalarıdır” diye konuştu.

İlçe merkezinde yapılan bu çalışmanın, ilçemizdeki beldelerimizde de yaygınlaşması için İnegöl Kaymakamlığına çağrıda bulunduklarını dile getiren Özsaraç, “Ayrıca daha önce yine dilekçe verdiğimiz kamu ve özel bankalar ile devlet dairelerinin şubelerine giriş rampalarını yapmakta yavaş davrandıklarını görüyoruz. Kent Konseyi olarak sosyal sorumluluk ilkesi gereğince yetkili kişilerin İnegöl’deki tüm bina ve çarşı girişlerinde hiç olmazsa zemin katlarına engelli girişinin rahatlıkla yapılması için rampa ve düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54